Sepersis Sama














Sepinya hari yang ku lewati
Tanpa ada dirimu menemani
Sunyi ku rasa dalam hidupku
Tak mampu ku tuk melangkah


Ye aku sangat sepi bila die dah tade kat dunia ni. Hidup aku rasa macam ''zero''. Dulu tiap kali aku online dia akan kacau aku. Dia akan buzz aku. Sampailah aku reply. Kalau tak, dia akan buzz sampai lebam. Tapi sekarang semua tu da tade dah. Dia dah tade kat dunia ni lagii.  




Masihku ingat indah senyummu
Yang selalu membuatku mengenangmu
Terbawa aku dalam sedihku
Tak sadar kini kau tak disini



Tiap masa aku teringatkan dia. Kadang-kadang aku tak sedar yang dia dah tade kat dunia ni lagi. Kadang-kadang aku rase die ade untuk aku. Aku rindu senyuman dia. Aku rindu tenungan mata die. Aku rindu hidung die. Dulu, aku salu tarik hidung dia kalo die tarik hidung aku. Aku salu tampar muka dia tiap kali die jeling kat aku. Aku salu buat muka bodoh tiap kali dia marah aku. Sekarang, aku da taleh buat sume tu. Dia dah tade lagi kat sini. Kat dunia ni.



Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini

  Masih ku ingat indah senyummu
Yang selalu membuatku mengenangmu
Terbawa aku dalam sedihku
Tak sadar kini kau tak di sini

Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini

Yang seperti ini
Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini
Hampa kini yang ku rasa
Menangis pun ku tak mampu
Hanya sisa kenangan terindah
Dan kesedihanku






Kadang-kadang aku tertanya sendiri, kenapa kisah aku dan dia berakhir camni. Berakhir dengan penyesalan aku. Alliff, kaw adelah yang terindah dalam hidup aku. Selamaya aku takan lupa kaw. Kaw banyak ubah.. Kaw perbetulkan setiap kesilapan aku. Kaw ajar aku keberanian. Kaw ajar aku everything tentang hidop.   Kaw pertama dalam hidop aku. Kadang2 aku minta moga tuhan kirimkan aku seorang lelaki yang sepersis sama dengan kamu Alliff.  Alhamdullilah Allah kirimkan Hariz kepada aku. 










  


Al- Fatihah
Alliff Mohd Arshad
18June1985- 20April2012

















What A True Colour



Hyee korang. Happy Saturday ! Sangat bahagia bile weekend. Sebab ta payah susah2 na bangun pagi and carik baju ntok dipakai ke kelas. And 'exercise' turun bukit naek bukit na pegi kelas kan. Owhh my Saturday ! Do you know how much i love you.


Owh yaa, aku baru je balik dari rumah my BFF, si amy tu. Lepak rumah die tengok tv. Tengok anaconda. Repeat ntok kesekalian kalinya. Haihh padahal kat rumah aku ade je tv, tapi macam ta syok je tengok tv dengan orang yang aku ta bape nak ngam sangat. *Demand mengade ta tentu pasal kan* 


Nak balik tadi sempat lah jugak dak amy ni korek rahsia aku dengan Hariz. Masalahnye kan aku memang taleh nak sorok2 kan dari dak amy ni. Die macam boleh tahu aku ada problem and so on. Aku pon tak tahu ilmu ape die pakai. Hohoho *sori amy. Aku sayang kaw ketat2 taw* Memang aku taleh lari dari dia. Ade je die nampak. -.-'' Gps katekan. Hihihi


Ok tadi dia tanye camane hubungan aku dengan Hariz. Adehh pehal lah kaw tanye soalan camtu. Na jawab pon huh malasnye aihh. But aku jawab gak lah kan. Cube luahkan ape yang tersirat dalam hati ni. Hurrrm.  Yaa as usually my answer is same lah kan. 






Just follow to the flow





Bila aku cerita and cerita and cerita story tu kat dia, tetibe boleh lak die cakap camni hah.





''Aku tengok setiap gambar kaw dengan Hariz, aku dapat rase yang korang bahagia sangat''




Yes Amy. I'm. Setiap gambar yang kaw tengok tu, memang kteorang tengah bahagia. Memang kteorang tengah senyum bahagia time tu. Tapi disebabkan 1 calitan die dah calitkan kat hati aku, teramat susah and payahnya aku nak maafkan dia. Bukan sebab ta sayang. Tipu kalo aku cakap aku ta sayang die, memang aku sayang die. Tapi terlampau payah ntok aku maafkan kesilapan die. Bertindak ta ikot akal. Bertindak tanpa pikir ape2. Hati sape yang ta sakit. Die tinggalkan aku sorang2 kat OU. Aku datang nak berdamai, and bukan nak keruhkan keadaan. Tapi senang2 die pegi camtu tanpa pikirkan aku. Blah dengan muka slumber ta bersalah dia. What.  Hati mane yang ta sakit. Hati mane yang tak terasa. Tambah2 time tu lagi seminggu nak Raya Aidilfitri. Peritnya aku na terima sume tu. Yess aku mengaku memang everything berpunca dari aku. Aku yang keruhkan keadaa. ''Maybe'' Tapi aku rase no need kot die buat camtu. I don't have an answer to answer it actually. Just going to the flow and follow the game right. 















  



Yes, this picture will show it. Camane bahagianya aku time tu dengan die. Everything we do together. Every week we're together. But now,  da tade dah. Hati aku da tawar. But still I Love Him sO Muchh. Bodoh kan. How i'm.
 Hope everything will be OK cam biase.











p/s; now, i'm trying to make my life lagi happy without him. Lagi bahagia bila aku cuba lupekan dia. Setiap doa aku cuba luahkan pada Tuhan.  Alhamdullilah sekarang aku da mampu tersenyum. Akan terus tersenyum insyaallah. No matter what. Kannn. Tengok this picture ni, betapa bahagianya aku. Errr tapi sila abaikan background tu. Agak tunggang langgang sedikiit. Hihihi maklumlah bilik bujang. Lalalala











Aktiviti Pada Hari Itu



 




Hye... Bersama saya lagik dalam rancangannnnnnnn Tak Ade ApeApe. Errr Hehehe. Korang korang dan korang How are you. Sihat ke idok. Harap2 sihat hendaknya lah ye. Raya Haji pon da ta lame dah kite ni. Lagi 2 minggu je kalo ta silap kan. Haihh cepat naw mase waktu berlalu kan. Pejam celik pejam celik, last2 da na hujung tahun dah kan. Ok hope korang punye azam 2012 tercapai lah..


Owh yaa lupe na bagitahu and terangkan. Actually now aku da tukar dah address link blog aku taw. Dulu kan atieqahnur.blogspot kan. But now change to nameakueqa.blogspot.com dah. Saje na tukar ubah2 sikit. Manusia boleh berubah. Blog aku lagiklah berubah2. Hihihi.  So the latest picture sume tulis address baru tu dah lah ok. Ni haaa macam kat bawah ni. Header blog pon dah baru.  Weeeee







Omaigod
I miss him badly actually
Thats why i put this picture here
Wakaka muntah laju2

 




Ok lah mari kite masuk ke perenggan isi pulak. Hurm ini story last week  punye last and last week lah kan. Lame dah na story. Tapi asal na story je ade je bende yang menghalang. Malas and have no mood lah actually. Hihihi.  


Dalam 2 3 4 minggu ni tiap kali weekend je kan confirm aku pegi tasik. Tasik mane. Tasik Shah Alam je. Tak pon aku pegi Tasik Titiwangsa  *hamboiii jaohnya* . Pegi Tasik Titiwangsa tu kadang2 jarang2 je sebenarnya. Hehe. Yang salu pegi is Tasik Shah Alam je. Dekat je dengan rumah aku. Jalan kaki pon sampai wooo. Tapi penat gak ah kan. Hihihi. 



And aku baru terperasan yang dalam masa 2 3 4minggu ni aku asyik ke tasik jeh. After kejadian tu, almost every week aku pegi tasik. Fuyooo tenang wooo kalo lepak tasik. Tambah kalau dok sorang2 and tengok je air kat tasik tu. Tapi aku ta pegi sorang ah. Takot kot kalo sorang2. Indon ramai ouh kat Tasik Shah Alam tu. Aku ta tau nape. Haha. Tapi kalo pegi Tasik Titiwangsa lak confirm2 lah ramai Malaysian kan. Well. 








Sesungguhnya kalo lepak tasik, aku takan pegi tangan kosong. Takan duduk2 dengan tangan kosong. At least bawaklah something yang boleh dikunyah sikit kan. Macam donut ke mekdi ke kfc ke kan.  Hihihi. Tu pasal aku tak kurus2. Asyik makan je. Lepak tasik pon makan. Cakap lepak tasik na cari kedamaian ketengan bagai lah. Tapi makan tetap taleh tinggalkan. Huh lansung tak feel kan. Hihihi. 




Haaa haritu pegi Tasik Titiwangsa taw. Tiap kali pegi KL, and after shoping and macam banyak lagik masa tak tahu na buat ape, place last yang aku terfikir is Tasik. Hoho. So at last pegi lepak tasik. Ishh Tasik lagik kannnnnnn. -.-'' 





Name die ayu. BFF aku
Weii budak kecikk
Thanx sebab selalu ade ntok aku time susah senang










And esok nya pulak, aku pegi Tasik lagikkk. Tasik Shah Alam pulak. Memang last week, my weekend aku diisi dengan lepak Tasik je. Terrrrrrrrrrrbaek lah kannnn. 





Kannnn. Memang tak sah kan kalo lepak tasik dengan tangan kosong mulut kosong. At least dapat minum air pon jadilah kan. Hihihi. 









Budak Amy
Thanx jugak kat kaw sebab susah senang dengan kaw kat Shah Alam ni
















Bye koranggggg  !!! :D



Awak Tetap Dalam Ingatan Dan Doa Saya












Fuyooooooo lame gile Iolls tak menulis kat sini kan. Mentang2 ade facebook ade Twitter dah sekarrrrang, jarrrang pulak singgah sini kan Uollsss. Ok fine pape pon today iolls dah datang na menulis na mencarrrot2 kat sini selagi boleh. Errr actually mencarot ta dibenarkan di rumah yang haman hini hokeyhhhh uolls. 


 Eeww what's wrong with me. Tetibe bcakap and menulis sedemikian rupe. Ta macho lah camni kan. Hihihi. Ok now transformmmmmmmmm. TRANSFORMER...........



Ok now here im, EQA. Yang kacak lagi bergaya hensem dan smart lagi cantek and menawannnn jelita.



Hukhukhukhuk * 


Tengokkkkkkkk, haaa ade je yang batok2 bila aku cakap aku cantek lagi menawan jelita. Ok i know korang jealous kan. Lalalalalaade aku kesah. Hihihi. Ok fine. *Just na panjangkan entry jeeee*





Hurmm actually aku tak tahu nak tulis ''surat'' ni kat mane. Nak tulis kat buku aku malas na pegang pen and then tulis2. Da macam budak sekolah dah. *kemaen demandkan* No bukan demand taw, tapi macam hihi malas. Ini aku tujukan ntok arwah EX boyfriend aku 3 tahun lepas. Yess ARWAH. Ta payah na buat muka terkojot sangatlah kan.


 Hurm aku tahu mesti ade yang cakap camni kan kat aku..............



 ''eqa ni mesti gile, mane boleh orang da meninggal baca ape yang dia tulis''



 ''eeee gile ape minah ni''




'' errr dah kaw kenapa, die da meninggal, sedarlah weiii ''






Hurmm but it's ok aku ta kesah, na cakap ape pon cakap lah. Yang penting aku dapat luahkan everything kat sini and it's enough for me. Eventhough dia takan bace and tak tahu. Bukan na mintak simpati or what, but bila korang and korang ade in my situation baru korang and korang tahu how much aku rase ni sume.














Dear Alliff.......



Do you know what, time ni waktu ni jam ni 2AM,  I lagi rindukan you. Lagi memikirkan you. I teringatkan you. Teramat rindukan you. Makin lame makin I rase dekat dengan you. Selalu terbayangkan wajah you Alliff. I don't know why. I though bila you pergi and dah tak kembali, i akan rase cam yeahh i'm free soooo free. I boleh lupekan you forever. But no. I makin rindukan you. You tahu tak, tiap kali before tidur, i akan wish and doa and mintak dengan tuhan i nak jumpe you dalam mimpi i. But until now,  you ta penah datang dalam mimpi i. Why Alliff. You ta rindukan i ehh. Ya maybe you tenang kat sane, and a lot of angles yang jaga you kat sane kan. Lagi cantek and sexy kan. But i nak jumpe you dalam mimpi i. Sekali pon it's ok. I wanna see your senyuman. That's all. 


Sometimes, i cam menyalahkan takdir. Why DIA amek you awal sangat. Why DIA uji i camni sekali. But i tahu, i taleh salahkan takdir tuhan. DIA dah tetapkan semuanya life kite ni kan. You selalu cakap kat i, tuhan dah create storylife kite. So kite kene redha and terima dengan hati ikhlas. Ingat tak you selalu pesan kat i camtukan. Hurmm   You know what, lepas kite broke up last 3 years, until last kite jumpe on raya 2011, i still  harapkan kite akan jadi macam 3 years ago taw. Kite boleh gelak2 and bahagia cam dulu kan. You pon ada bagitahu mende same kan. But you tanak i terganggu, so you hold kan dulu sekejap kan until you accident awal tahun hari tu. 


Haaaa you ingat tak plan you na bawak i pegi Perhentian Island ta sempat kan. Ingat tak time you terlantar kat hospital, i ade cakap camni '' Dear, cepatlah bangun cepatlah sedar. Haritu you ade cakap na bawak i pegi island kan. Jalan2. Cepatlah sedar please. I nak tengok senyuman you. I nak tengok you senyum  kat i and jeling kat i. I rindukan semua tu liff ''. Tapi i tak tahu if you dengar or tak. But i hope you dengar, sebab bile lepas i cakap tu, jari you gerak2 kan and you batok. You ingat tak. Time tu jugak i nangis and genggam tangan you and kiss your hand. Doktor and nurse yang lalu lalang kat situ i da ta heran dah, i nangis je. Lantak lah dorang. Yang penting you dengar ape i cakap tu and you bg respond. 



Haaa satu lagi, you ingat tak tiap kali you tengok i on ym mesti you buzz i kan. Time tu i rase cam '' owhh what's wrong with you alliff, please don't disturb me. annoying tahu tak''. You akan buzz i sampailah i reply your buzz kan. Hihihi. You memang sometimes you ni annoy taw. But i tahu you is you. You ta penah tryin to change to orang laen kan. But now i belom kuat ntok on ym, sebab setiap kali i on ym i akan harapkan you buzz i. But i realize that IT'S NEVER and EVER kan. You dah tade kat dunia ni lagi. And you takan on your ym and buzz me kan. You dah bahagia kat alam sane dengan bidadari you kan. You lansung ta ingat i dah kan. Tape, satu hari nanti i pon akan sampai sane jugak.

Owhh yaaa, i ingat lagi last kite jumpe haritu you ade cakap you na belajar mengaji dengan mama Mei Mei kan. Tapi i ta tahu lah even you sempat belajar or tak. Bila i teringat niat you yang itu, automatically akan nangis. I harap sangat you sempat belajar mengaji dengan Aunty. Time tu you macam tahu kan you dah ta lame. Kenapa time tu i tak rase something. If i know it, i akan bagitahu everything kat you. Yang i still sayangkan you. And i nak you aje in my life.



Pastu kan satu lagik,  Ingat tak kalo time makan. If ta habeh makan makanan tu, you mesti sapu licin i punye kan. You salu marah i if i ta habeh kan. But at the end you amek i punye and habeh kan, kan. Hurmm until now i ta jumpe orang cam you Liff.. Even Hariz pon. Yee i tahu hariz bukan you, hariz taleh jadi cam you, but i rindukan you alliff. Hope satu hari nanti tuhan akan bagi i lelaki cam you. Yang terlalu sempurna ntok i. You terlalu sempurna ntok i alliff.. I rindukan you sangat. Almost everytime i dengar lagu Demi Cinta by kerispatih, i ta tahu. Lagu tu macam sangat bermakna ntok kite. And one more bila rindu you, i akan dengar lagu Baik Baik Sayang by Wali Band. You ingat kan time tu you nyanyikan i. Eeee suara you serious ta best pon. Tapi you nyanyi sungguh2 kan. I kutuk2 you kan. But you layankan aje and teruskan nyanyikan jugak kan. Yaa that's why I love and Miss you badly Alliff eventhough i ade dia. Hariz.











I Miss You Babe


Badly.


Sooooo Muchhhh


So Bad



I Miss You Everything Alliff
















See how much i miss you Alliff.  






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...