Our Age




















when you are 5 years old,
I said I love you,
You asked me “what is it’’

When you are 15 years old,
I said I love you,
You blushed,
You look down and smile.

When you are 20 years old,
I said I love you
You put your head on my shoulder,
And hold my hand,
Afraid I might disappear.

When you are 25 years old,
I said I love you,
You prepare breakfast and serve,
It in front of me,
And kiss my forehead,
Said “you better be quick, its gonna be late”

When you are 30 years old,
I said I love you,
You said if you really love me,
Please come back early after work.

When you are 40 years old,
I said I love you,
You are cleaning the dinning table and said :
“Ok dear, But its time for you to help our child with their revision.”

When you are 50 years old,
I said I love you,
You are knitting and laugh at me.

When you are 60 years old,
I said I love you.
You smile at me.

When you are 70 years old,
I said I love you,
We sit on a rocking chair,
Without glasses on,
I’m reading your love letter,
That you sent me 20 years ago,
With one hand crossing together.

When you are 80 years old,
You said you love me
I didn’t say anything but cried,
That day must be happiest day of my life.
Because you said You said Me…






DIA

Assalamualaikum........... Ta jawab berdosa.... Jawab sayang.....








Hurm tadi time tengah usha2 entry lame2, tetibe lak terbaca satu entry aku ni pasal die . Last aku jumpe die dalam keadaan tersenyum, dalam keadaan senang hati, dalam keadaan bertentangan mata, dalam keadaan same2 happy pada  7/9/2011. Ya Allah hanya tuhan saja yang tahu camane happynye aku time tu. Cmane lebarnya senyuman aku time tu. Hanya Dia je yang tahu. Itu lah last aku pandang mata die.


Kalau diingat balik banyak sangat kenangan yang kiteorang cipta same2. Mungkin tu salah satu kenapa sampai sekarang aku taleh lupekan die. 




Kalau diingat2 kan balik terlalu banyak dugaan yang datang menimpa aku dengan die. Kadang2 mende ni buat aku terpikir kenapa aku dan die diuji sampai camni sekali.. Hurmm kadang2 jugak tak tercapai akalku bak kata elyana. Huhu.






















And tapi sekarang............. 1 lagi dugaan yang menimpa die. Die accident. 19/1/2012 yang lepas. Sekali lagi ujian datang menguji aku. Die koma sampai sekarang.  Memang antara aku dan die dah tade pape, tapi tak tahu lah kenapa aku still risaukan die. Ishh wake up eqa wake up.




Kadang2 aku tak kuat nak hadapi sume ni. Tiap kali aku pegi lawat die, tiap kali tu jugak aku rase lemah bila tengok die terbaring dalam keadaan tak sedar. Tiap kali aku nak cakap   nak bagi die semangat, tiap kali tu jugak aku lemah nak bercakap dengan die. Tiap kali nak bagi kata2 semangat tiap kali tu jugak airmata ni mengalir. Tiap kali bercakap untuk kuatkan semangat die tiap kali tu jugak aku sebak. Arghh kenapa susah sangat.
















p/s ; moga kaw cepat sedar and sembuh liph...  








Sedang Apa Dan Dimana








Haaa new story......... Seriously sekarang aku addict lagu neh. Best gile aku cakap kaw. Firstly dengar lagu ni dari cerita Ariana Mikhail yang kt tv9 tu. Pastu terus cari lagu ni. Pehh sekali dengar meleleh.. Tangkap leleh. Hehehe.


Die punye lirik ni kan, cam relate dengan story aku jeh. Haha dan2 je relate lak. Ehh tapi pape pon die memang besttttt lah. 



Ok bye.. aku nak layan lagu ni dulu.....








kini ku sendiri
dulu kata cinta tak habis tercipta
kini tiada lagi (lagi)
 
sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani janji hati kita

sedang apa dan dimana wooo

sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani menjalani menjalani janji hati kita


 














Get well soon Alliff

Assalamualaikum...............














Hurm da lame dah tak menjenguk kesini yee.. Busy lee.. Banyak keje nak disettle kan. Nak dibereskan. Nak dikerjakan sekali lagi.






Now maseh lagi dalam mood tak berapa nak enjoy. Nak bergembira. Nak tersenyum mungkin jugak.. Aboy belom lagi sedar2 dari koma. Hurm sampai bila die nak camni..






Ni aku baru balik dari melawat dak aboy kat Hospital Ampuan Rahimah kat Klang tu. 2 hari sekali aku cube untuk pegi melawat die.  Tak pon dalam 3 hari sekali aku pegi. Yelah takan nak g hari2 kot. Aku tade transport. Hoho sangat sedih bila pikirkan about transport. Hah lantak ah ade transport ke tak, yang penting aku dapat tengok die. Walaupon die still koma.




First day aku melawat die, Tuhan je tahu cane perasaan aku time tuh. Seriously aku ta kuat nak pandang wajah die and keadaan die cam tu. Dengan tube nye apemende tah cucuk kat hidung. Dengan bekas operation nya kat kepala and perot and kat leher die. Dengan luka2 nya kat kaki. Dengan batuknya. Ya Allah tak sanggup aku nak pandang.


Ingat lagi first day aku pergi melawat die on 2/2/2012. Parents die tepuk2 muka die suruh die sedar, pakse jugak. Pastu parents die suruh aku bisikkan kat telinga die bagitahu aku datang.. Aku pon bisikkan lah. Aku cakap.......






'' Aboy, i datang ni. Eqa datang. Bangun lah. Cepat sedar. I tahu u dengar i cakap. Cepat bukak mata ehh. U kuat kan. I tahu u boleh lawan sume ni. I nak aboy yang dulu ''












Aku cuba tahan airmata dari menitis keluar. Aku tanak parents die tengok aku nangis. Sebab aku tanak parents die lagi sedih. Aku cuba tahan, tapi ta dapat. Akhirnya gugur jugak, naseb baek setitik je. Huhu. 


Lepas aku bisikkan tu, tetibe die batuk. Bahu die gerak2. Mata die gerak2 tapi ta bukak pon. Lidah die gerak2. Serious agak takot bile die batok. Papa die cakap itu tandanya die bagi respon. Pastu papa die lap kan mata aboy, die cakap aboy nangis. 
Arghh kenapa u nangis liph. U sedih ke. Nak je time tu aku ikot nangis same die. Wuuuuuu..




Hurm harini da masuk hari ke18 die koma. 2 minggu dah.  Harap2 die cepat sedar. And moga bila die sedar tu aku ade dengan die. 










Ya Allah.. Panjangkan lah umur die.. MOga die cepat sembuh and baik.. 























  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...