Dinner bersama tersayang. Hehe

Hye..............




Malam ni aku dok sorang sorang dowh. Kesian aku dowh. Even korang tak kesian pon, tolong lah buat buat kesian sikit kat aku. Da abeh sadis dah aku buat muka ni. Bahaha. 

Rumet aku sorang balik umah die. Sorang lagi kua dating. Haih orang ade pakwe kene lah dating, mane leh terperuk jeh kat rumah. Haha *tetibe*  -bella, kalo kaw bace ni jangan marah aku, aku cakap mene betol. tak tipu kan- Hahaha

Aku pon nak cari pakwe jugak ah. Tadelah asal wiken jeh kene tinggal. Asal kene tinggal jeh wiken kan. Haha. Terdesak gile kaw. Dah, jangan gelojoh. Cam hape jeh, wat malu jeh. Hape kaw ingat pakwe-pakwe ni cam gula- gula ke. Senang -senang jeh leh dapat kan. Ingat ayat kaw. Single is better. *Monolog dalaman* Hehe. 


Dalam dok sorang- sorang ni kan, cepat jeh lapar kan. Cube kalo ramai-ramai, tadenye. Tapi kalo aku rasenye lapar jugak kot. Hehe. Mungkin sebab tade wat pape kot, itu sebab cepat jeh lapar kan. Keje aku ape je arini, tido. makan. facebook-ing. Blog-ing. Tv-ing. Online-ing. Haha. Ini dapat online pon naseb baek rumet aku bagi pinjam bodben. Nak harapkan bodben aku, hentah bila boleh pakai, bil ta sampai rumah lagi. Huhu sedih. Dah la line kat sini best gile, laju ouh. Haha


So malam ni aku dinner dengan air je dowh. Jus oren. Peel fresh. Haha perlu ke letak Peel fresh tu. Nakkkkk jugak. Nasib baek ade kaw wahai jus oren, kalo tak tahu lah nak isi perut kesayangan aku ni dengan ape. Memang music rock balada techno joget sume main ah. Hehe. 
























Ok. bye....................








p/s ; nak layan cerekarama kt tv3, tp cam takot lak tengok sorang2. cite seram ouh. 

Less fortunate



















He's left..................... He's just a toy...................









I never get jealous when i see my ex with another girl because my parents always taught me to give my used toys to the less fortunate




























p/s ; owh sangat bagus.. bahaha

















Apehal !!!

Hye.... Halooooo...........




Ade budak A ni colling2 budak B ni and btau aku still sayang die. And suruh orang tu tinggalkan aku. Watdehekk ! Lepas tu, budak B  tu colling aku nak marah2 aku lak. Watdehekk lagi !. Siap pakai private number bagai. Tanak bagi orang detect die balik letewww. Pehal, sembang lebih. Yang confusenye kenapa orang ni colling si budak B ni. Ape kene mengenanye lak kan. Tapi camne si budak A ni tahu. And camane lak si budak A ni dapat no henpon budak B ni. Gile ! Sedangkan budak A ni tak kenal budak B. Even kt pesbuk pon tak freind dengan die. Kalo nak kate die stalker belog aku 'mungkin' lah jugak. Haha tapi ghajin lak lahabau tu nak bace belog aku kan. 




Aku tetibe tak paham ouh ape masalah dorang ni. Karang aku kate die gile kang tak baik lak. Kalo aku kate tak betol kang pon tak baik gak. Ape masalah die aku pon tak tahu ah. Nak percaye bulat bulat taleh gak kan. Nak tak percaye bulat bulat pon taleh gak. Confuse ah weii !


Hah lagi serabai, Baru jeh nak lepak, tetibe dapat mesej cam gtu. Tak ke hilang mood aku. Memang serabai gile ah. 


Kalau betol pun kan, ape niat die sebenarnye buat cam tu. Ke nak kecah kan keadaan. Kalo setakat nak buat kecoh, meh sini col aku. Wat hape pegi col die. Ta payah nak buat kecah lah kan. Dah dekat 2 tahun, tetibe nak buat kecoh lak. Haha. Siot jeh. Perangai cam budak. Pakai taktik lame. Aku baru jeh nak ok, tetibe nak buat kecah lak kan. Ape yang boleh aku katekan, tak tercapai akalku. Haha


Ok itu sahaja. Malas nak ulas panjang2. Umor masing2 da besa. Ta payah pakai taktik budak sangat. Wat malu je dowh. 


















Bye ~ ~ ~ ~






p/s ; Thanx to Pakwe Neo for the trip. Lepas ni boleh balik kampung same2 lagi ok ! muahahaha

Perut dia berbunyi bunyi

Hye..........


Weyh ade orang cakap belog aku ni jiwang. Haha jiwang keh. Tadelah jiwang sangat aku rase. Cuma seten2 part jeh kot yang terjiwang sikit. Halah biaselah kalo tengah emosi kan. Haha lantak ah jiwang ke tak, yang penting ini belog aku. Kaw hado. Tado kan. Haa kalo tade dok diam diam. Jangan nak gelak kan entry gile2 vavi aku ni. Haha. Teremosi lak aku. Hah ini bukan emosi, cuma meluahkan kata kata yang terpendam yang tertanya2 adakah ianye betol atau pon tidak. Weyh korang paham tak ape kau tulis ni. Haha gasak lah. Buat2 paham ah. 


Ok dah lupekan kisah ceritatera itu. Tapi pape pon thanx lah sebab komen, pasni aku improve lah tak bagi jiwang. Kalo nak terjiwang pon nak buat cemano yo, da name nye TER..... haha



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*











Hah ape kes lak budak kat atas ni muke seposen jeh. Weii ni namenye muka tengah lapar. Haha. Tahu time ni jam bape, jam 11pm dowh. Muka lapar jam 11pm ni lah ghopenye. Sebijik cam telur itik masin. Haha. Ni adik aku yang last. Jam 11pm pon leh lapar lagi, padahal petang tadi da bedal nasik kot. Gile kuat makan. Ok apekah penyelesaian nye bila adik kesayangan aku tengah lapar dan tidak dihiraukan oleh ibunya. Mari kita tengok dan lihat.. Hehe.. Ceh ayat taleh blah siot. Cam haram jeh. Ini belog aku ok. haha 









Nah hamek kaw. Aku goreng cekodok jeh. Haha bising jeh memalam cakap lapar. Weii cekodok kenyang kot.. weeeeeee. Tengok, ade jeh yang menunggu. Ghopenye bukan die sorang jeh yang lapar, ade jugak orang laen. Haha. Korang memang food monster betol lah. Siap dengan air bagai. Haih. 












Ok itu jeh. babai.. weeeeeee














p/s ; hari da lewat malam. perut pon berbunyi pulok. Hujan pon da turun. Selamat malam !

Pilihan Dia Kesengsaraan Aku

Haruskah kita kembali
Mengharungi lembaran semalam
Sedang mentari esok tetap kan bersinar
Walaupun aku tetap setia di sini

Untuk apa dikenang sejarah lalu
Kenapa mesti diingat kisah pedih itu
Haruskah hati terus setia di sini
Sedang cinta sudah berlalu

Kerana terlalu cinta, terlalu kasih
Dan kerana terlalu sayang
Buat hati ini sering terlupa
Yang hakikatnya dia telah meninggalkanku

Aku wanita yang terlalu naif
Terus mempercayai bahawa hatinya tetap milikku
Terus menyimpan harapan yang dia akan kembali
Dan terus merindui senyumannya

Terlupakah aku bahawa dia milik insan lain?
Hati cuba menafi hati cuba menipu
Tapi itulah hakikat yang perlu aku telan
Itulah kebenaran itulah realiti

Dia memilih gadis lain sebagai suri hidupnya
Dia yang memilih untuk meninggalkanku
Dia yang memilih untuk melupakanku
Dia yang memilih untuk mengecewakanku
Inilah kebenarannya yang paling pahit untuk kutelan

Kenapa pilihan terletak ditangannya?
Kenapa dia yang harus memilih?
Walau sepahit  mana rasa ini
Namun harusku akur
Kerana itulah pilihannya.......






p/s ; khas ntok mereka yang sedang berduka lara.. ingatlah kebahagiaan akan disusuli dengan penderitaan.. begitu jua penderitaan akan disusuli dengan kebahagian pada akhirnye..



p/s lagik ; aku jua pernah merasainye.. huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...