Panas

Hye.........................




Semalam disebabkan aku cam gile2 free and sangat lah bosan, sampai tade mood nak ber hu ha hu ha kat luar, so aku amek keputusan isikan masa dengan................................. buat kek.. Hehe.. Walaweyhh memang tade keje lah kan.. So dengan pantasnye aku pegi lah godek2 tenet ni, cari2 resipi kan.. kire aku amek yang paling simple ah. Malas nak yang complicated sangat ouh.. Karang tak menjadi kene bahan dek bapak aku.. haha.. Bapak aku tu bukan leh kire, kadang2 suke2 die jeh dowh bahan2 aku kalo aku masak2.. sebab die kenal aku ni jenis malas masak. kalo die suruh aku masak pape, mesti die kene repeat suruh2 aku buat.. LOL .. tapi saya sayang abah saya sangat2.. haha




Dalam godek2 tuh, aku terjumpe ah 1 resipi neh. Perghh tengok gambar cam sodap jeh kan, lemak berkrim.. Hehe.. resipi tuh aku amek dari blog kak nanirostam tuh.. Alah blogger yang cantek2, yang pandai masak tuh.. haa kat blog die ah aku amek..




Perghh sedap siot.. tengok yang akak blogger tu punye lah.. Aku punye pon sodap jugak ouh.. Tak caye letewww.. haha












Haa inilah. Haha. Nasib baek bentuknye menjadi dowh. Tapi tak bape nak kembang cam tuan punye resipi buatlah kan. Hukhuk tak tahulah nape, tak cukup ape. Rasenye da cukup sume dah, haha mungkin jugak sebab tak letak tepung yang naek sendiri tuh kan. ok papelah.. Yang penting, kek tuh da abis kene telan dengan 'askar-askar' kat umah aku ni. haha. 


Dalam syok2 tengah putar adunan tuh, sekali aku pandang budak kat bawah ni tengah ngap durian dowh. Mak aih habeh 2 ulas die cekik.. Terkejut aku.. Dah lah mencekik sesorang, senyap2 lak tuh. Makan durian kot, kalo makan mende laen ok lah lagik , ini durian kaw. 2 ulas die cekik sepanjang aku tengah putar adunan tuh. Budak umo baru setahun lebih, haha kuat gile melantak durian. Mak nye cakap, die tak suke durian, hah hamek kaw sekali kene 2 ulas.









Pastu besok nye pulok sekali lagi aku bosan.. haha.. Petangnye aku suruh bapak aku beli agar agar dengan susu cair.. perghh aku tetibe rase nak buat puding plak.. memang rajin ah kan... hehe.. malamnye aku buat ah puding, puding pelangi lagik.. tapi firstly aku nak buat puding pelangi, secara manual lah.. kire nak bagi cantek sikit ah kan.. huh sekali mak cik aku datang plak.. cakap ta pyh buat cam aku nak buat tu, aku nak bentukkan jadi pelangi. Haish potong setim betol lah.. aku da ready sume kot barang2 nak asingkan puding tu ntok bagikan kaler die kan, huh sekali datang die hampeh aku tak buat.. 
So buat gune care die ah, memang tak jadi puding pelangi ah.. jadi puding bintik2.. haha.. Baru nak feeling pelangi petang da tak menjadi dah oiii.. sabor jelah noks oii.. Ni hah puding nye.....








Ok lah.. itu sahaja.. babai 









No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...