Percutian yang sangat tidak best

Assalamualaikum........... Hye halohaaaaa....




Cuti sem kali ni aku rase cam tade mood cam sebelum2 ni ah. Tak tahu ah nape. Cam kosong jeh kali ni. Tak cam dulu-dulu. Asal cuti jeh, confirm2 aku keluar pegi meronggeng dengan kawan aku. Tapi kali ni, huh harapkan meronggeng, nak jumpe sekejap pon dah rase malas gegile. Cuti sebulan ni cam cuti berbulan2. Siyes gile lame dowh aku rase. Ya allah tak tahu lah nape. Kalo aku keluar pon, aku ikot mak aku jeh. Pegi shopping barang dapur hape sume sah2 lah aku ikot. Tapi kalo nak kua sesorang atau berdua dengan 'kawan', omaigod malasnye tuhan lah yang tahu. Haha. Ape masalah hoiii.


Tapi keinginan nak keluar tu ade, tapi malas. Haih camane nak tulis kat sini hah. Haha. Complicated lah plok kan. Walaupon tak. Ok dah tak tahu nak tulis ape. Sekian terima kasih jumpe lagik.. 

Panas

Hye.........................




Semalam disebabkan aku cam gile2 free and sangat lah bosan, sampai tade mood nak ber hu ha hu ha kat luar, so aku amek keputusan isikan masa dengan................................. buat kek.. Hehe.. Walaweyhh memang tade keje lah kan.. So dengan pantasnye aku pegi lah godek2 tenet ni, cari2 resipi kan.. kire aku amek yang paling simple ah. Malas nak yang complicated sangat ouh.. Karang tak menjadi kene bahan dek bapak aku.. haha.. Bapak aku tu bukan leh kire, kadang2 suke2 die jeh dowh bahan2 aku kalo aku masak2.. sebab die kenal aku ni jenis malas masak. kalo die suruh aku masak pape, mesti die kene repeat suruh2 aku buat.. LOL .. tapi saya sayang abah saya sangat2.. haha




Dalam godek2 tuh, aku terjumpe ah 1 resipi neh. Perghh tengok gambar cam sodap jeh kan, lemak berkrim.. Hehe.. resipi tuh aku amek dari blog kak nanirostam tuh.. Alah blogger yang cantek2, yang pandai masak tuh.. haa kat blog die ah aku amek..




Perghh sedap siot.. tengok yang akak blogger tu punye lah.. Aku punye pon sodap jugak ouh.. Tak caye letewww.. haha












Haa inilah. Haha. Nasib baek bentuknye menjadi dowh. Tapi tak bape nak kembang cam tuan punye resipi buatlah kan. Hukhuk tak tahulah nape, tak cukup ape. Rasenye da cukup sume dah, haha mungkin jugak sebab tak letak tepung yang naek sendiri tuh kan. ok papelah.. Yang penting, kek tuh da abis kene telan dengan 'askar-askar' kat umah aku ni. haha. 


Dalam syok2 tengah putar adunan tuh, sekali aku pandang budak kat bawah ni tengah ngap durian dowh. Mak aih habeh 2 ulas die cekik.. Terkejut aku.. Dah lah mencekik sesorang, senyap2 lak tuh. Makan durian kot, kalo makan mende laen ok lah lagik , ini durian kaw. 2 ulas die cekik sepanjang aku tengah putar adunan tuh. Budak umo baru setahun lebih, haha kuat gile melantak durian. Mak nye cakap, die tak suke durian, hah hamek kaw sekali kene 2 ulas.









Pastu besok nye pulok sekali lagi aku bosan.. haha.. Petangnye aku suruh bapak aku beli agar agar dengan susu cair.. perghh aku tetibe rase nak buat puding plak.. memang rajin ah kan... hehe.. malamnye aku buat ah puding, puding pelangi lagik.. tapi firstly aku nak buat puding pelangi, secara manual lah.. kire nak bagi cantek sikit ah kan.. huh sekali mak cik aku datang plak.. cakap ta pyh buat cam aku nak buat tu, aku nak bentukkan jadi pelangi. Haish potong setim betol lah.. aku da ready sume kot barang2 nak asingkan puding tu ntok bagikan kaler die kan, huh sekali datang die hampeh aku tak buat.. 
So buat gune care die ah, memang tak jadi puding pelangi ah.. jadi puding bintik2.. haha.. Baru nak feeling pelangi petang da tak menjadi dah oiii.. sabor jelah noks oii.. Ni hah puding nye.....








Ok lah.. itu sahaja.. babai 









Mood jiwang dipetang jumaat

HYE.................................






AKU DILEMA. AKU KELIRU.  AKU SEDIH. AKU TERTANYA- TANYA

KENAPA BARU SEKARANG BARU AKU RASAI KEHILANGANNYE

KENAPA BARU SEKARANG AKU MENYESALINYE

OH TUHAN BANTU LAH AKU.

HILANGKAN LAH PERASAAN INI SEPANTAS KILAT

MAAFKAN AKU KERANA TIDAK MENGHARGAIMU

MAAFKAN AKU KERANA DULU AKU EGO

MAAFKAN AKU KERANA DULU AKU PENAH KECEWAKANMU

MAAFKAN AKU KERANA DULU DIRIMU AKU PERSIAKAN

MAAFKAN AKU KERANA DULU AKU MELEWATIMU

MAAFKAN AKU JUGA KERANA DULU MEMANG SALAH AKU

SEKARANG BARU AKU SEDAR 

KAU ADALAH YANG TERBAIK

KAU ADALAH PENGHIBURKU

KAU ADALAH YANG TERBAIK

SUNGGUH AKU MENYESALI SEMUA ITU

SEMUA KERANA AKU 

MAAFKAN AKU

Mengembara lagik

Halohaaaaaaahahadoi.......




Haha ape punye trademark lah kan.. dah lah hahaha, pastu kat belakang ade adoi lak.. 


Ok2, abaikan semua itu. Anggaplah tuan belog ini tade idea laen dah nak wat trademark nye sendiri. Tapi sekurangnye tuan belog ni tak ciplak idea orang lah kan. haha. Dah2, back to the point lah plak, nak cite ape yang jadi hari ni plak. da bape hari dah tak menulis ni. busy weyh.. busy.. 


Hari ni 4/6/2011, aku and Dyg Nab berhijrah ke Damansara Damai dowh. rumah cousin die ah. al maklum lah sekarang ni dah jadi pelarian lak. tapi untuk seminggu jelah. pastu balik rumah masing2 ah. nasib baek seminggu jeh dowh, kalo berminggu2, tak ke mampos aku dan die nak tebalkan muke menumpang rumah orang. haha. segan dowh, menumpang lame kat rumah orang ni. 


Tadi kua dari gombak jam 12 pm. pegi kl sentral. tunggu bopren die datang amek. pastu pegi melilau, abiskan duet sekeping dua, jalan2 makan2. jusco yg kat wangsa maju tu. melilau kat situ jeh. 




i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i






















































. tibe2 lak tersuke bergambar kepit mulut.
Nape ye.Gambar takde motip
hahahaharapmaklumsekianterimakasih.

















p/s ; aku rase, aku cam kurus sikit ah, muahaha. korang rase camne. 


Ok babai. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...