:: Ketandusan Tajuk ::

Assalamualaikum .........................


Selamat pagi....


Haissh aku cam tak tahu camane nak stat entry ni.... hehe.. cam blur jeh.... tiap kali na stat menulis, aku ta tahu cmane nak mukadimahkan..... tapi sekurangnye aku bagi salam pon ok lah kan...... huhu...


Ok lah... ekceli tade mende pon nak tulis sebenarnye neh..... cuma tentang kehidupan seharian aku yang bosan jeh.... huhu.... tulis panjang2 pon, agak2 ade orang bace ke ar.... *hukhuk sedih jeh an* ... haha... tapi tapelah, sape sudi bace...... aku ucapkan terima kasih daun keladi..... nanti bace lagi....... hehe (T_______T)


Dalam tengah menulis ni, aku tengah dengar lagu Tuhan berikan aku cinta..... wallah entry sebelum ni pon, time mengarang aku dengar lagu tuh jugak..... sebab ape ?? haha op kos lah sebab lagu tuh best didengar aku kan..... Aku pon tak tahu nape, tiap2 kali nak menulis aku mesti dan wajib kene dengar lagu tuh..... haha berantu dowh lagu tuh......... 


Banyak kali gak ah ulang..... ta bosan aw kalo dengar..... haha




Ta caye ?? tuh tengok rabbit aku pon tengah dengar lagu itu jugak tuh... terhenjut2 kepala dari tadi lagi tuh ta benti2.... hahaha.. 


Pagi tadi ade kelas investment jam 9am.... kelas tuh sejam jeh.. walhal dalam schedule 3 hours... haha cayalah lecterer tuh..... salu abehkan lecture awal.... paling lame 2 hours... and paling sekejap and awal 1 hour only.... ta penah dibuat lecturer laen aku ase... sepanjang aku study kat sini lah an..... haha... 


So, tadi pagi abeh kelas.... pegi foodcourt, itulah kali pertama ntok sem ni aku breakfast... makan kuew tiaw goreng beb..... hape korang ta caye ?? haha tolong lah pecaye keyh.... sebelum ni aku ta penah bekpes dengan makan kuew tiaw kat sini.... paling ciput pon aku makan roti gardinia setengah keping jeh.... *aku ni ade penyakit pelik sikit kalo makan pagi neh* hahaha.. (T__________T)




Wokeyh lah..... ade hal..... nak........................... errr babai ! (^_^)

:: Jom Join Bloglist Blogger Baru ::

Assalamulaikum..............


Selamat pagi petang............... 


Ok lah..... hari aku nak join bloglist untuk blogger2 baru ..... akak manis ni yang anjurkan .. 






 Syarat die senang jeh.......
Follower mestilah below 300 .....
Hahaha
Kenelah dengan aku an.........
Ok im Done...... (T________T)

:: Versi Cuci Mata ::


Halohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..... (T___________T)

Semalam hari minggu yang TIDAK membosankan dah .. haha seksaited lak an .. *jakun* 

Yelah .. ape tak nye .. da berminggu2 kot terkurung jeh kat UNISEL ni .. ta pegi memane .. asal weekend jeh stay umah .. asal weekend jeh lepak depan tv depan laptop .. asal dok depan laptop jeh weekend.. haissh apo makno nyo tuh .. hehe 

Ok .. so minggu ni , terlepas kesengsaraan berada di rumah .. sebab aku .. die.. die .. die.. KAMI pegik jalan2 cuci mata .. yesss i loike cuci mate .. hehe .. 

Cuma cuci mata di times square jeh .. nak pegi tempat laen , al maklumlah aku ni dok kawasan pendalaman .... karang balik lelambat mampos tade bus nak balik kampus camane ... hah tidur kat bus stop lah jawabnye... sem ni cam kerap sikit pegi ts ... sebab barang kat sane murah ... leh ah spend duet sikit an ... haha ..

Dah lah malas nak tulis panjang2 .. huh .. meh meh meh ....






Gaya gedik sial ..
Rocker lembut ...
Huh nyampahhhhhhh !!

*

*

*




Senyumanku jelas menunjukkan aku sangat bahagia .. bahagia sebab dapat keluar .. hehehe ... 





Mase ntok mencekik ..... decide na makan kfc .. sebab member haku sorang ni hantu kfc .... try fish donut, urrmm boleh lah.... curik fish donut member aku, makan 3 bijik da muak .. ntah lah nape , mungkin mulut aku je kot ..


*

*

*








Sedang menggila .... tengah tunggu rantai PERSAHABATAN siap .. 
... HAHA ...


*

*

*





Rest sat nooooo
On dat day , telah langgar janji ....
Janji tamao beli baju ...
Tapi ...... adehhh kenyataan nye memang parah ....
Hehehe (@_@)



Huwaaaa hokeyh ......
Tamat sudah ............

Babai ........





: Pakwe Baru Saya......... In My Dream : :(

Ok.... before aku nak cakap hape2.... aku nak menjerit jap..... arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr chansung ah !!

Hahaha.. ok siap suda........

Adehhhh im fallin' love again and again and again......... my heart always beat for you.... my heart always beating for you....... hahahahaha

Chansung ah, you sangat comel dan hensem dan sweet man !! Yooo man, I LOVE U SO MUCH man......
Hahaha I I love love chansung so much u know..... hehe (T_____________T)



*

*

*



*

*

*



*

*

*


*

*

*

Pada mulenya aku tersangat suke kan Nickhun.......... tapi keminatan alu tibe2 hilang dan beralih arah pada chansung.......... hahahaha senyuman awak sangat mensejukkan freezer saya....... hahaha




*

*

*






Ok....... chansung ah... sarangheyoOoOoOo changsung !!

:: Sugar Glider sangat chomel ::


سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ



Hehehe... arini ghase mao menulis lagik....... mao menulis tentang ape.. ?? haaa itu yang kita tak tahu lagik.... 
Marilah same same kite mempikirkan hape nak menulis ye kawan kawan......
PANGGGGGGGGG !! sadap u.... jangan mengarot ngarot lagik...... hahaha... 

Ok2...... pembukaan entry kali ni cam orang meroyan jeh kan..... haha.. ekceli gua tade idea camne nak bukak entry kali neh...... so setelah dipikirkan marilah ber'intro entry ini dengan ting tong ding dong..... hehehe... alaaa jangan siyes sangat... hidup ni KENE and MESTI hepi sokmo......barulah bestt, bahagia hidop ni.... haissh uols neh kan....... 

Ok2, kali ni gua nak wat wish samting aw..... na tahu ape ?? ape ape ?? ce cite ce cite... *gile kene sampuk dengan kak limah dah...... haha.... haissh

Entry sebelum ni aku ade wish samting an... and aku ade cakap nak haplud gambar something tuh kan..... alaaa adelah aku cakap kat SINI hari tuh..... Haaa mende tuh lah aku nak.... Hehe... meh2 akak eqa nak tunjukkan korang neh.... Tapi korang konpem dah lame tahu an pasal menatang ni.... well, aku biaselah budak ta haptudate kan... lambat lah sikit.... huwaaaawaaawaaa !! (@_@)

Ok, name menatang ni adalah SUGAR GLIDER..... haaa betol ke aku spell tuh..... hehe.... eeeuwww menatang ni sangat lah comel..... 


*

*

*




Comel kan...... cam hamster pon ade gak mende alah neh..... tp kalo die tebang, cam kelawar pon ade gak..... hehe.... before this aku da pegang dah sugar gilde neh.... kawan aku ade bela 2 ekor..... sangat comel.... budak tuh siap bawak pegi kelas lagi sugar glider neh..... hahaha tengok, menatang pon masok kelas belajar aw.... kaw hade ?? hahaha.....


Meh2 tengok kecomelan die lagik................













*

*

*



Tapi menatang ni mahal lah..... as a student aku ta mampu lagik nak beli...... huwaaaa harga die kalo ta silap same dengan sebulan aku makan........ huhuhu..... 


Ok.... nak tulis ini jeh ekcelinye........ hehehe....




BABAI ..... (^_^)

:: Mengulit Kenangan ::

Haloooooooo...........

Nak story something ni..... pastu nak mengulit kenangan ni....... hehehe.. 

Weyh kenangan ape ??? ce cite ce cite.............!

Haa nak cite lah neh......... meh2 baca cite..... jangan dengar.... bace jeh tau..... kalo uolss dengar, konpem korang bermasalah........ hehehe

Semalam aku ade IM dengan cikgu tarian aku..... aku panggil die abg shazrul.... student sinik jugak..... tapi now da jadik cikgu inggeris dah agaknye kot..... hehe lupe nak tanye die semalam.......

Weyh hang pa tau tak satu ketika dulu aku penah masok event tarian..... walah weyh, cayalah ! aku menari.... etnik kreatif kaw.... kaw ade ?? ade ? tade kan ! hahaha *gelak jahat .... Aku ni ekcelinye, ta reti menari- nari neh...... keras weyyh.......

Semmuanye bermula begini............................................

Si mira tu ajak aku temankan die join kelab tari2, aku pon temankan lah..... mulenye nak temankan jeh, last2 sekali dengan haku join..... haishh very de kaku and keras..... yelah, mane tak nye..... malu aku seyhh.... seumur hidup aku, aku ta penah nari2 neh..... haissh ! tapi cube nye cube, akhirnya lembut jugak lah walaopon ckit... jadiklah kan....... hukhukhuk.... 


Hang pa ta pecaye aku story neh.... haa meh2 nak tunjuk gambaq 2 3 keping........ hehe

*

*

*







Ini dancer pempuan jeh...



 Haaaa ini lah group aku........... nama group kteorang hape dah, haissh lupe lak...... nada bestari ke hape dahh..... haha... ampun maap dipinta yer........ 











Cikgu tari kami yang laki laki pakai cemin mata yang dok tengah2 tuh.. Abg shazrul....... kteorang panggil die abang jeh...... 


Die bestt .... die baek.... die sporting..... die bestt ..... hahaha abang ! cepat belanja saye mcd sekarang !!!!! hehe (^_^) .. Ok, jujur saye cakap, korang sume bestt wokkkk..... tetibe lak ghindu time nari same2 dulu..... sampai 3 4 pagi kot practice.... 

Eyh jap2 !! kteorang wat performances kat Tasik Shah Alam..... walah malu siott ! haha.. first time kot menari depan public..... if cakap depan kelas pon gugup... bayangkan aku menari kat stages depan orang ramai..... fuhhh gemuruh kaw !! Tapi alhamdullilah, semuanye OK ... 

Tarian yang kami perform on that day are..... Hindustan punye tarian..... Ngajat....... lagi 2 da lupe namenye... hehe... sume 4 jenis dance arr.....  tapi aku paling suke ngajat, yess tarian ngajat aku lepas... yang laen hampeh, hahaha... 







*

*

*








Gambaq kat ataih ni hang tau dak kol brape time tuh ?? 1 pagi kaw...... gara2 besok dah perform..... hah amek kaw, sakit kakiku......  bak kate aku, berlatih sampai lebam.... hehehe... tapi ok lah, dapat makan free..... errrrrrrrrrrrr...... haha






*

*

*



Pahal kaw wat muke cam tuh ! (*_*)


*

*

*


Siap2 mao perform

Ini lah mira.... yang telah menterjebak aku dalam dunia baru ni...
Ahakkkss !! Hehehe 



*

*

*








Haaa time ni da abeh perform dah.... nebes gilak kaw ! hahaha... tapi lastly, buleh gelak sepuas puas nye.... bestt ahh ! after tu, dapat makan.... yeaaaaa !! donat.... aku suke donat.... abeh 3 bijik..... haha..... errrrr (@_@)









*

*

*


Hah itulah kenangan yang ta bisa aku lupekan.... wahwahwah.... haha.. betol.... dimana dari situ wujudnye kerjasama dalam pasukan..... bestt ! kalo boleh nak menari lagik..... errr walaupon keras........ hehehe rindu !!!


Ok, setakat ini dahulu part of mengulit kenangan........ hehehe




p/s : sorry.... gambar tak tersusun lak... (^_^)

:: tagging lagik :: (^_^)


Ok ... tadi pagi time ontheway nak pegi kelas.... tetibe terjumpe sorang blogger ni kat BLUE HALL, name die ana.... hahaha blogger kaw ! Die btau yang die ade tag name aku kat blog nye......

Ish3 inilah menunjukkan aku da lame ta blogwalking..... haha.. Ok2 dah lah, aku nak jawab soalan yang ditanye neh..... *angkat tangan ke bahu, mata ke atas ! hehehe 






apakah yang sedang anda lakukan 30 minit yang lalu??

Huwaaaaa.. saya tidur... sebab kepala  aku pusing.. sekali macam gasing daaa... (@_@) and tersentap hati mak nak dengan someone.... (sabar jelah) hurrrm



2jam yang lalu??

Breakfast kat food court.. makan mihun goreng jeh... dalam proses turunkan 5kg... huwaaa.. (T______T) kelas investment cancel tadik.... haissh penat tau !



anda suka??

Shopping... hanging out... travel... tengok air terjon... tengok laut.... uarghh itu sume leh wat aku DAMAI adn TENANG... weyh thats y bila tersentap hati mak nak atau dalam kepiluan atau dalam keserabutan aku suke tengok gambar air terjon and laut... sebab ?? weyh na pegi pantai payah kot, tak reti na control keta... *hang jangan ketawa kat aku nooo!!  .. so i need someone maaa !! hehehe



minggu lepas...

Minggu lepas......................................................... hurrmm sangat MEMBOSANKAN..... terperuk jeh kat hostel macam orang gilak aku rase........ bangon kol 12... layan korea sampai tengah malam....... and begitulah esoknye.... BOSAN !! kaw tahu tak BOSAN !! *emo lak aku (T____T)



TIGA lagu yang anda boleh dengar berulang kali??


Ok.... first...... becaused you love me by celion dion...... weyh lagu ni best gilak kaw.. betol aku ta tipu... hari2 aku dengar... ringtones henpon pon lagu neh... haha.. 

Ok..... second..... Selamat malam sayang by Faizal Tahir ... weyh lagu ni pon best... hari2 dengar gak.... haha.. buat tdo ! 

Ok.... third...... munajat cinta by sape tah singer die... aku pon lupe sudaaa.... 




TIGA binatang yang anda tak suka??


1.     Katak

2.     Lipas

3.     Pacat

Euwwww sangat tidak suke ! i hate if someone takot2 aku dengan pacat.. i'll kick ur arms !!


LIMA fakta tentang saya...


1.     saya suke senyum and gelak.. haha (T_________T)

2.     saya seorang yang penyabar... err penyabar kah ?? yess mama aku salu cakap aku penyabar ! hahaha 

3.     saya seorang yang SETIA .. betol lah ! haha..   i setia hokeyh .. cepat belanja.. i nak cadbury chocolate yang besar punye !! hehehe (@-@)

4.     saya sentase ingat and sayang SEMUA sahabat sahabat saya... even "die" pernah lemparkan perkataan be**k pada saye.. takpe, saya halalkan... mak saye cakap ta baek berdendam dengan sahabat sendiri.... hahaha 


5.     suke makan ! (@_@)




tahun depan saya mungkin...

Hurrrmm mungkin saya akan   ..... tah lah, maybe lah KOT..... hahaha... and yang pasti tahun depan saya akan grad !! yeaaah ! Insyaallah.... 



saya tidak reti...

Saya tidak reti drive................ huwaaaa sampai hati mama ta bagi green light to me buat lesen... adik aku da ade lesen pon.. aku jeh belom... hukhukhuk.... and jugak saye tidak reti maenkan perasaan orang.... haha itu yang penting hokeyh !



saya pandai... 

Saya pandai mengampu atau lebih dikenali membodek mama dan abah saya..... hehehe



saya ada...

Buat masa sekarang saya ada....... mama......... abah........ atok........ adik2 perempuan......... family.........   kawan time sekolah rendah............. kawan MSMP......... kawan SMAS.......and kawan UNISEL............ saya ada pinky cammy yang sangat aku sayang sayang sayang gilak2 !! (@_@)


saya seorang...

Saya seorang pendiam kalo tengah sakit hati atau tengah malu...... hahaha
Saya jugak seorang pemalu...... hahaha



adek saya...

Siti Nur Shahirah
Nur Fatin Wahidah
Nur Anis Adlina
Nurul Asyiqin Laili

Kami semua pempuan.... kami boleh tukar tukar baju.... kami boleh tukar tukar tudung.. malah kami boleh tidur sekatil jugak...... hehehe... yang penting kami suke gadoh2 ! yeaah !



saya tidak pernah bosan dengan...

My family........... my life after him..........  



bilakah pertama kali anda bercinta??

Chitt ! soklan taleh blah... hahaha... ok dengan merendah diri and sejujurnye aku menjawab, when i was 19th...... yeeaahh !



perkara yang orang selalu xpercaya tentang anda??

Bila saya cakap 1 hari saya tak makan...... bile saya cakap saye diet........ hahaha... ape daaaa korang neh..... salu tak caye kalo aku cakap part tuh.... haissh sampai hati an.. 


saya rindu...

Now saya rindu.............. family saya seyh.....................  



saya xsabar...

Nak balik rumah...... KELANTAN !!!!!!!



LIMA laman yang anda selalu layari...

1.     Blogspot

2.     Google

3.     Youtube

4.     Facebook

5.     Tagged



jom tag orang


2.     Ila dhila

3.     Bytea



Eyhh da abeh ropenye ye..... ok lah..... ana, thanx for tagged me...... and to you, my readers, thanx for reading...... sayang kaw !! (@_@)



















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...