~ here we are ~





Sekarang saya coba untuk bangun berjalan....

Sekarang aku sedang mencoba  untuk  bangun dan terus berjalan di dunia yang nyata..

Sekarang aku cuba untuk lepaskan semuanya.....

Lepaskan semuanya yang tersimpan demi die...



*

*

*

*

Cop cop cop !!!!
Apekah semua ini..??

z
z
z
z
z
z


Aku pon tak tahu and ta paham sebenar benarnya....
Hehehehe
~ Maafkan saye ye ~

*

*

*

Ok lah saye da NEKAD demi budak badak air debab itu !

Sebab..??

Huh nobody know !

Me also

Hahaha gilak kaw ! 

*

*

*






*

*

*

gambar takde motif

.. Bukan ini yang aku pinta .... Errrrr..

*

*

*



*

*

*

motif put this gambar here..?? hahahaha

Pada mulanya aku ta kenal mamat 2 orang neh..
Tetibe jeh dorang masok lam sesi shooting ini
Wawawa.. hehehehe
Tapi now da kenal sudaaaaaa

Selesai sudaaaaa.......
Babai !!





TOday is sabtu

Hari sabtu orang panggil weekend kan..??


So happy weekend everibadi.. !! (^_^)


Happy kah..?? huh tak pon.. orang laen tiba jeh weekend seronok yang amat.. aku.. ??? huh very the membuhsankan kan.. camane ta buhsan, dok umah ngadap lappy jeh manjang.. huh bosan bosan bosan.. hee bosan lah orang cakap.. *sengaja tulis bende same sbb nak panjangkan entry ni.. hehehe


Cmane ta buhsan kalo hari orang laen ade kelas, aku tade kelas and klua berjalan2 sekaligus berpoya2.. tiba lak hari orang laen berjalan2 berpoya2, aku lak dok umah sengan penuh kebuhsanan.. huh padan muke sape suh klua cepat sangat.. padan muka ! yeeeaa !


Hahaha mari kite gelak secara jemaah.. baru afdhal.. * ngekk kaw baru afdhal !


Huh tade idea mao menulis...


Ok lah... nak btau itu jeh..


Hari minggu yang sangat membuhsankan....


Today is sabtu ....

~ Selamat Malam ~



Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu


Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo…

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo…
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku 





p/s : sangat sukekan lagu ini.. khas buat teman Eh................

~ Die sudah hensem ~

Selamat malam.... err tumpang lalu.. tumpang tamao lalu... ~ lalalalalalala~
Mulekan dengan ayat sengal yang tak tahu ape tujuannye.. hehe.. OK stop mengarot lagi.. 
Focus focus.. to the main point.. ehem ehem.. i ade new story mory u know.. awww ! (gedik taleh blah)


*

*

*

Hey u know what, last week aku ade terjumpe and ter'add someone yang maseh samar2 aku tengk die.. aku add lah die sebab ex student from Sekolah Kebangsaan Labok (tempat aku kata am kata khas dulu lah !) .
Pastu aku pon belek2 lah pesbuk die an, tengok2 gambar die.. tengok2 gambar die lagi.. wahh aku tetibe terpegun bila tengok gambar die.. hahaha ter ter ter sangatlah hensem.. Owhh indah sungguh anugerah tuhan ni.. memang berbeza giler giler giler daripada last aku jumpe die dulu.. iaitu 10 tahun yang lepas.. hahaha.. tersangat lame kaw.. and tetibe lak tangan aku gatal tulis status kat pesbuk aku yang berbunyi...................... 

*

*

*




*

*

*


Haaa ni lah yang aku maksudkan.. gatal ! haha.. automatik jeh tangan ni g tuleh cam gtu.. haha.. tapi memang betl seyh, die sangat wow.. suke tengok die.. time sekolah dulu bapak ah slumber and biasa2 ajeh.. tapi sekarang............ hah amek kaw tersangat comel.. smart.. hensem.. hahaha.. 

Time sekolah sekolah dulu, budak ni pemalu.. cakap dengan pempuan pon jarang2 and kadang2 jeh.. die time budak dulu kecik2 + rendah jeh.. salu pakai songkok g sekolah (seingat and kalo aku ta salah lah) haha..   Time kecik2 dulu die comel jeh, tapi ta sangka da besar ni hensem lak.. haha.. (jahat) . Tapi ketinggian maseh rendah and ta tinggi macam laki2 yang tinggi.. hehe tapi kaw tetap comel di mata aku.. hahaha.. 


Aku bleh recall balik die sape pon sebab t**i l***t and senyuman die jeh.. tengok jeh t**i l***t and senyuman die, tuppppp automatik aku tahu die sape.. haha.. memang ta ubah.. tapi wajahmu jeh yang ubah.. kaw punye t**i l***t and senyuman tetap aku ingat.. wakakaka (perasan) !

Ok lah nak tulis  itu jeh... sayonara !! 


~ untitled ~ thanx

Haloha eqa disini menulis lagi ...... 

Err ape motif ayat pembuka kata kaw cam gtu eqa.. hehe.. * saje nak ubah style ckit.. eyh stylo tak ayat mukadimah camtuh..?? huh lansung ta stylo kan.. yeaah tengok kiri kanan, and then gelak diri sendiri.. hoho..


Haa hari ni ade 1 story aku nak share kat sini.. aku nak share dengan kengkawan pon.. haissh malu lah.. haha *gedix syial !!* before this aku da story kat sini.. about MR. S .. haa die lah.. hey u know what, MR. S tuh da ade bunga.. huh melepas kaw.. patot lah die da ta layan aku an.. before this asyik2 col aku jeh, tengah2 malam pon col mesej.. tapi now..?? uwaaaa i tade lagi.. hurrm maybe die trase dengan kata2 aku hari tuh kot.. hah takan kot..?? urrm tapi mungkin kot.. haissh dilema.. huhu


Ok lah.. start rini tanak lagi suke kat MR. S tuh.. hahaha.. agak2 kalo die bace ni mesti die hangen tahap dinasour cam dalam cite atomen tuh kan.. pastu die attack atomen tuh.. pastu atomen tuh attack dinasour tuh balik.. * asal lari tajuk neh* eyh sori2.. orang cakap sori2 lah ! hee 



Hah see....... i can still and still and still smile without you lah MR. S.. hukhukhuk.. biarlah, saya suka awak suka.. saya bahagia bila awak bahagia... sebab awak adalah kawan saya selama - lamanya.. kalo awak bace ni, awak tahu saye tuju kan ntok awak, nanti awak belanja lah saya keyh.. saya nak piza jeh.. tamao lebih2 pon.. tapi kan kalo keni rangers rojes pon ok jugak..  hahaha.. saya kan baik and sayang awak.. ~ lalalalalalala~ 

MR. S tuh ekceli  my bopren  my bespren.. hohoho






MR. S , aku salu doakan kaw. moga kaw bahagia.. hehehehehe






Hahaha sape sayang saya cepat angkat telinga cepat.. saya tunggu jawapan anda.. !


p/s : aku menulis sebab kaw.. aku cuma meluahkan isi hati..
       aku menulis sebab die.. aku cuma ingin sedar.. ~~~
       LAYAN jeh..... 




~ Kalau lah aku ade ~

Bangun jeh pagi ni terus pegi buang hamek cadbury coklat.. hoho ape mimpi semalam pon tak tahulah.. breakfast with chocolate.. urrm itsn't ok ..?? baru nak diet nak turunkan berat badan, tapi sarapan dengan chocolate.. haha kaw memang terbaik lah eqa.. selalu buat something yang tak dijangka and diduga.. kaw memang eqa.. <= " itu ayat kawan aku salu cakap kat aku " hehehe.. Im who Im lar kan.. not u.. not her.. not him.. not them.. ~~~


Hurm hari ni.. cuti thaipusam.. buhsan lak dok kat rumah tade hape nak dikerjakan.. bangun pagi.. makan.. online.. facebook-ing.. blogg-ing.. tagg-ing.. melalak.. makan.. tidur... hurrm itu jeh keje and rutin bila cuti and tade kelas.. very de membuhsankan seyh.. on weekend pon ulang rutin yang same.. hoii hidup aku sekarang ni sangat membuhsankan tahu tak.. same same same.. haissh buhsan kan.. everyday same jeh.. orang laen adelah jugak something nak buat, aku..?? huh memerap kat umah cam ikan pekasam.. * ekceli malas nak bergerak.. (^_^)

Kalau lah saya ade.........................


Ayat gedik di pagi hari tade hape nak dikerjakan............................





  • Kalau lah saya ade peneman setia atau name saintifiknye p.a.k.w.e. haha.. weyh sumpah kalo aku ade bopren aku memang setia gile vavi ah.. haha * kaw melampau seyh.. lempang diri sendiri !! ayat taleh blah an.. ok pape pon, im who im lar kan.. not u.. not her.. not him.. not them.. haha aku punye suke lah an.. tapi tapi tapi, disini saye nak tegaskan yang ta bape nak tegas, saye takan ade pakwe laen selain awak badak debab.. hahaha 

  • Kalau lah saye ade kenderaan atau dengan name saintifiknye transportation.. haha.. alangkah bestnye kan.. senang nak bergerak kesane kemari.. buhsan..?? lets hanging out bebeh.. malas nak kua jalan kaki..?? lets use my car bebeh.. hahaha senang dan mudah jeh kan... ta payah susah2 and merase buhsan lagi.. ade kereta sendiri.. ade duet nak bagi keta makan.. ade tempat yang nak dituju.. hah sumenye jadi mudah beb... wa cakap lu.. haha.. * kalo mak aku bace ni konpem die takan bagi aku keta coming soon and maybe forever.. haha.. kalo lah ade kereta sekarang neh, sekarang aku rase buhsan sekarang jugak aku stat keta n kua.. haha.. cakap pasal keta ni kan, teringat lak kat debab.. aku penah cakap kat die, mama nak bagi aku keta.. aku belom abeh cakap lagi, die dah potong jalan cakap  TAK BOLEH !!! dengan serta merta.. cakap jalan kat sini bahaya lah.. nanti aku salu kua lah.. hapelah..  haha sayang jugak kaw kat aku an debab.. tapi yang aku geramnye, mak aku memang takan bagi aku keta selagi aku ta abeh diploma.. chitt debab nye pasal lah ni.. masin nye mulut kaw debab ! shut up your mouth debab.. cehh emo lak kaw.. hoho

  • Kalau lah aku ade dslr ato dengan name saintifiknye kamera... haha best syial kalo ade dslr.. itu memang idaman aku.. aku suke bukan sebab ape aw, sebab gambar nye tuh lawa.. die punye colour ape sume.. haissh yg sewaktu dengan die tuh lah.. huh tah bila lah kan dapat.. haha.. member aku da ramai pakai dslr.. * tapi ok gak, sebab aku bleh jd model korang.. haha



Ok lah.. da ngantok dah.... nak tidur jap.... nak cari idea.. hehe idea lah sangat an.. haissh bialah im who im kan.. orang india tengah celebrate raye, aku nak tidur.. * err ape kene mengena eyh..?? 



Nah hati ni saye bagi 1 untuk my debab and 1 lagi untuk yang sudi bace belog ini.. love uols a lot tau ! 

~ Dun tell anyone ~

Salam pembuka kata....


Da lame asenye tak ngedate blog ni.. hoho.. saye bukannye ape, sejak 2 3 menjak ni masa cam busy jeh.. banyak keje nak disetelkan.. * ok, tampar pipi kiri kanan laju2.. hahahaha macam lah ade orang nak bace belog kaw eqa !!


Ok lah, tujuan sebenar aku hidupkan belog aku ni adelah untuk melepaskan segala perasaan aku.. tak kire lah aku tengah gumbira ka, tengah berduka lara ka, tengah marah ka, tengah ade problema ka, and yang sewaktu dengannya ka.. kan... senang ckit, aku ta payah nak susahkan teman2 kawan2 sahabat2 untuk dengar masalah aku kan.. dorang pon aman kan.. hehe


Kalo ade sesape nak tahu, belog aku yang ni sopan ckit aw.. btol, ta tipu pon.. hehe.. tapi kalo sesape yang penah bace tumblr aku, memang ayat2 aku disana agak terkurang hajar ajar ckit lah.. ayat jeh ok kurang ajar, aku ni terlebih ajar ok ! haha.. ayat2 disitu agak terkurang ajar, sebabnye adelah aku tahu tade sape yang bace tumblr aku.. hehe.. err yeke..?? yelah.. btol lah.. * sy jujur orangnye*  amek lah saya jadi gepren awak.. haha






Aku menulis entry kali ni sebab aku tak tahu nak mengarot ape sebenarnye.. so aku menulis ape yang sedang bermain dalam kepala aku and sedang dipikir.. hey saye punye suke lah..  


*

*

*


*

*

*

Haa gambar yang kat atas ni pehal lak tetibe masok kat cni..?? * haissh kan da cakap, saye sedang menulis ape yang tengah maen dalam kepala.. haaaa.. 

  • How can i forget you when u always on my mind..?
  • How can i not want u when ur all i want inside..?
  • How can i let you go when i cant see us part ..?
  • Hoe can i not love u when u control my heart..??
Hah hamek kaw jawab jawab jawab ckit.. heee kekadang aku buhsan aw dengan ayat2 cinta neh, jiwang. Kenapalah ta penah wujud and jarang sekali ade lelaki yang btol2 setia pade pempuan.. lelaki yg tol2 setia, yee memang ade.. tp nisbahnye 2/10 jeh.. haissh manyak ckit ohh.. 

*

*



*

*

*

Haa ini pehal lak ade gambo budak neh..?? ta bleh letak gambo laen ke..?? haha.. haa ni maknye nak btau yang ketika ini saya sedang marah.. geram.. and tenyen pada budak debab tuh.. saya marah tahu tak.. awak si debab yang tak tahu nak hargai someone and something.. nak, cari.. tanak, tinggalkan.. huh ingat awak tuh bagus sangat ke weyh !! helooo peliz lah okaih .. 


*

*

*



*

*

*

Hoii tetibe lak rindu nak mandi air tejun.. huhu teringat lak kat gambar neh.. pegi mandi kat air tejun ape tah namenye.. kanching ke hape, aku pon da lupe dah.. time aku ber- 4, lagi sorang op kos lah syaza.. haha.. die tade, sebab sebab sebab.. op kos lah die tengah snap gambo kteorang ni.. Bila lah agaknye lagi nak pegi mandi air tejun neh.. eyh kalo mandi pantai pon ok gak an.. mandi kat pantai pd, fuhh best siot.. sapelah nak bawak aku neh.. hohoho 




*

*

*

Haha nak btau ni, i think u r special to me.. *sape..?? hey u lah.. 
Hurrm no one special to me.. sebab..?? tak tahu.. sekarang saye tengah bergumbira lak.. sebab my debab sedang ym me.. haha.. sayang debab saye sangat2.. jap2 nk pk, tapi nape ekk tetibe jeh ym me.. hurrm buang tebiat agaknye.. haha.. tapi tape, im love it.. rindu awak sangat debab.. i think you are special to me.. 
Ok2, stop2.. tutup cerita kedai kopi okeyh.. ! 

Ok sudaa tutup..... babai !! 

Kisah ini

Aku ade jumpe 1 artikel ni taw... bila dibace and dihayati dengan btol2, ianye sangat menyentuh perasaan... and boleh memberi pengajaran pada yang lalai... aku jumpe artikel ni kat facebook sape tah, aku maen redah jeh bace tuh.. Aku dapat rasai feel story tue..  So, aku tanak cite banyak, marilah sama2 kite bace ini story.... 




Cuti sem baru bermula…Bulma dibenarkan keluar rumah oleh ibunya.

Setibanya di taman…

Goku : Hai sayang..maaf B lambat..
Bulma : Huh..da janji pukul berapa..sekarang pukul berapa??
Goku : Alaaa..relaks la..lambat sikit je pun..
Bulma : Sikit apa 15 minit ni b?
[Goku membetulkan duduknya…]
Goku : Sayang..kadang-kadang kita sengaja melewatkan waktu solat. Sedangkan dulu kita dah pernah berjanji untuk ikut suruhan Dia..kan? Tapi mulianya Allah masih lagi sayang kita…
Bulma : Err..

Goku : Sayang kenapa pakai baju macam ni?
Bulma : Untuk B la..kita kan dah lama tak jumpa..
Goku : Eh..kalau B yang pakai baju fit mungkin r ada rasional sebab badan B 6 pack..hehe tapi tak nak la pakai ketat-ketat..sesak nafas..
Bulma : Orang pakai macam ni pun untuk dia laa..sayang masih pakai tudung tau..
[Goku membetulkan duduknya…]
Goku : Sayang, tutup aurat bukan semata-mata pakai tudung. Baju mesti longgar supaya tak nampak bentuknya. Stokin pakai. Aurat tu mahkota wanita khas untuk suami. Jangan lah nak tunjuk kat B. Belum masanya lagi sayang..
Bulma : Err..

Goku : B ingat nak bawa adik B tadi..dapat dia teman kita & jumpa bakal kak  ipar dia ni..
Bulma : Alaaa..dah lama kita tak jumpa pun B masih nak bawa orang lain join kita kan?huhu
[Goku membetulkan duduknya…]
Goku : Sayang..tak manis kita berdua je..sedangkan orang tengok kita dah rasa tak sedap apatah lagi Allah yang Maha Melihat tu tengok kita..sayang tak segan ke?
Bulma : Err..

Goku : Family sayang tak marah ke sayang keluar jumpa B ni?
Bulma : Dorang kan dah lama tau kita bersama. Takkan nak marah kot..
Goku : Takkan tegur sikit pun takde? Yela..kita asyik jumpa je..
Bulma : Kalau B dah bosan dengan sayang, cakap je..tak perlu guna alasan family sayang k?!
[Goku membetulkan duduknya…]
Goku : B tak beri alasan. Kita dah lama bersama tapi nikahnya tak. Semakin lama semakin tak selesa B dibuatnya. Kalau setiap langkah kita ke masjid untuk menunaikan solat diberi pahala..agak-agaknya setiap langkah kita untuk berjumpa berdua kat taman ni diberi apa ye?huhu
Bulma : Err..

Bulma : B..cukup! B dah banyak berubah..kenapa ni? Dah tak sayang sayang ke? Dah ada perempuan lain ke? Jawablah!

[Goku membetulkan duduknya…menundukkan padangan ego lelakinya ke tanah…]

Goku : B memang dah banyak berubah…B sering lalai ingat pada Allah…Allah beri macam-macam nikmat pada B tapi B buat tak kisah je semua tu. Dulu kalau sayang tak balas mesej B sebab merajuk dengan B, B dah gelabah da..tapi bila B dapat rasa yang B jauh dari Allah, B buat biasa je…Allah masih lagi sayangkan B…Allah beri nikmat kasih & sayang dari sayang. B bersyukur dapat kenal sayang tapi malangnya B tak menjaga sayang sebaiknya. B tak sepatutnya mulakan semua ni dulu..huu B nak kembali kepada fitrah B sebab  dah banyak berubah.

B memang ada perempuan lain. Dah lama B ada perempuan lain tapi B baru perasan kehadiran perempuan yang amat B sayangi tu. B amat sayang mereka.

Bulma : Mereka??? Sampai hati B! [Mula bergenang air mata Bulma…]

Goku : B memang ada perempuan lain. Ibu B yang lahirkan B. Sejak dalam perut lagi, dia amat sayang pada B. DIa jaga B dengan sebaiknya. Tapi bila B dah besar, B tak jaga dia pun. B sanggup melawan cakap dia semata-mata nak ikut kawan B & nak jumpa sayang. Ibu selalu pesan macam-macam tapi B xdengar pun. B dengar cakap sayang je. Bila sayang merajuk dengan B, B pujuk beriya-iya tapi bila ibu terasa hati dengan B, B cakap “entah pape la ibu ni”..huuhu kalau dengan adik & kakak B, lagi teruk B layan..huhu

B sayang sayang…B…

Bulma : Tak payah nak tipu! [Bulma terus memotong apa yang ingin dikatakan oleh Goku pada dirinya…]

Goku : B sayang sayang…disebabkan B sayang sayang, B nak lepaskan sayang. B tak nak sayang terus hanyut dengan B. Kita buat lah haluan masing-masing. Kenal diri kita. Kenal Allah. Ingatlah walau apa yang kita buat, Allah tak pernah lupa kita. Sentiasa kita dapat nikmatNya. B nak korbankan semua ni kerana Allah sebelum Allah betul-betul tak hiraukan kita & terus biar kita hanyut…

Bulma : B!! Kenapa sekarang??? [Air mata Bulma mula menitis di pipinya..]

Goku : Kerana Hidayat dari Allah tak datang selalu & hanya datang pada orang yang dipilihNya. B tak nak nanti Allah tarik balik hidayatNya ni…

Bulma : Sayang sayang sangat kat B.. [Bulma mula mengesat air matanya…]

Goku : Allah lebih sayangkan sayang…amat sayang pada kita…

Bulma : B..xkesian kat sayang ke? [Tidak dapat ditahan lagi air mata Bulma…]

Goku : B lebih kesian pada sayang jika sayang diseksa di akhirat nanti kerana B & B xmampu nak tolong sayang waktu itu..B minta maaf teramat sangat..B terpaksa lepaskan sayang kerana Allah…Biarpun sekarang sayang tak redha dengan perpisahan ni, tapi InsyaAllah berkat keredhaan Allah dengan usaha kita yang sakit keranaNya, sayang akan faham juga nanti…terima kasih untuk segalanya..jaga diri sayang sebaiknya untuk Allah…Assalamualaikum awak~

[Goku melangkah pergi…sepenuh kekuatan dipendam dalam diri agar tidak menoleh ke belakang untuk melihat Bulma yang pastinya sedang terseksa dengan perpisahan ini. Air mata lelaki Goku akhirnya jatuh jua kerana kesungguhannya melepaskan sesuatu yang disayangi kerana ingin mendapatkan keredhaan Allah SWT…]

hanya ini yang saya tahu

Orang cakap setiap permulaan akan ade pengakhiran.. setiap pembukaan akan ade penutupannye.. yess itu memang aku akui.. setiap yang bermula pasti akan berakhir..


Hey wait wait wait.. nape ni mule mule mule akhir akhir akhir ni..?? whats wrong..?? 

Ok ok, nothing pon dengan mule and last.. just menulis and ingin luahkan perasaan yang berkurun lame dipendam.. haha.. maafkan saya, sebab saye tak menepati janji untuk tidak bermain dengan hati lagi.. hoho tapi this is last last and last keyh... hehehe

Hey hati.. kenapa kau terseksa.. kenapa kaw mesti merasai kesakitan itu sebab penderitaan orang laen.. 

*

*

*

*

Hey manusia yang bernama lelaki jahanam.. kenapa kaw sanggup and tegar mainkan hati seorang wanita yang tidak berdosa.. apakah dosa die pada kaw, hingga tegar untuk kaw bunuh hati die.. huh tersangat lah kejam.!

*

*



Eyh ape motif gambo kat atas ni..?? ekceli, tade kene mengena pon... huh ! 


* ting tong

* ding dong

+

+

+



daaaaaaa ! 

my 2nd award

Dimulakan dengan Bismillah.. Disudahi dengan Alhamdullilah.. Opss belom sudah lagi okeyh.. Baru nak setat jeh neh.. Hehehe.. Berada nye saye disini, adalah untuk menggosipkan mengumumkan bahawa saye telah mendapat award sekali lagi.. iaitu buat kedua kali nye.. hahaha.. credit to cik amani  si gadis ulat ulat rama rama .. Love yo much bebeh !! hehehe.. Jom2 skodeng tengok ape award yang die bagi.. 



Haa tu lah award nye okeyh.. 
Baru beberapa bulan active ber'blogging ni da dapat award
Hahaha sedikit bangga lah 

Terima kasih terima kasih
Hehehe


So now cam biaselah an kalo da dapat award ni
Apelagi........ jawab soalan2 yg ditanya lah.......
Lets check it out !!

*

*

*


1) berikan ucapan

Alhamdullilah.. bertemunye kite sekali lagi di entry ini.. syukur kehadrat Illahi kerana masih panjangkan umur saye dan masih berikan saye kekuatan untuk menulis enrty ini.. Terima kasih tak tehingga pada amani yang telah berikan award ni kepada saya... terima kasih sekali lagi... hehehe.. err panjangnye.. *ucapan kan*


2) berikan 4 ciri girl/boy idaman untuk di jadikan wife/husband

my future hauband... calon2 nye adalah.......

  • Op kros lah nak yang boleh membimbing saye kearah kebaikan
  • Hati musti bersih lah bader.. bersih maknenye JUJUR ye abang2 tuan2 Dato2 ye
  • Mestilah ade kerjaya yang tetap.. means kat cni, kerja bagos..
  • Baik.. loving.. pengemas.. tidak cerewet.. pentingkan family.. 
Hah nak 4 jeh..?? banyak lagi ciri2 nak btau ni.. haha.. ok tapelah, later2 lah.. YA ALLAH.. KAU kurniakan lah seorang lelaki yang mempunyai kretiria diatas.. *haha lelebih lak kaw * ok fullstop... !


3) berikan 1 tip untuk kekalkn hubungn korang dengan partner korang

Trust each other.. and no tipu tipu.. ape yg penting..?? JANGAN TIPU MENIPU !


4) pernah anda jumpe doa perdekat jodoh & putus cinta?

Hurmm tak penah lorh.. 


5) letakkn 10 link pilihan anda and tell them that u have won this award

10..?? mak kaw banyak nye... haha ok i try my best !

Ana
Payik
Fikri
Irfan

Hohoho maap ye... tak cukup... so laen kali jeh keyh....  Okeyh siap suda..... mao zzzzzzzzzzzz
Sayonara.... babai !!



Bila hati berbicara

Kita tak tahu kan ape yang akan jadi di masa depan.. and kadang-kadang jugak kita tak dapat jangkakan and pikirkan ape tengah sedang terjadi.. haissh kehidupan ni memang pelik tapi benar.. kadangkala ia boleh mensakitkan hati.. kadangkala jugak ia boleh membuat hati kita mati and hati kite bangkit semula.. wahh sangat pelik kan..?? mati hidup semula... hehehe.. itulah dinamakan hati.. ikut hati mati.. ikut hati jugak leh bangkit semula..







Saya cube untuk bangkit semula.. Bukan bangkit dari tidur yang lena okeyh.. Tapi bangkit dari kenangan silam.. Sejarah dan kenangan yang penah mematikan hati saye.. Adehh ianye terlalu pahit  dan sangat peria perit.. Dan sempena kedatangan tahun baru ini, saya akan cuba sedaya upaya untuk bangkit.. err da mcam ucapan lak.. huhu.. Tapi betol lah, saye tak tipu.. ini azam new year saye.. hehe.. Saya nak jadi superwoman !! err ape hubungan kait yang saye tulis dengan be a superwoman neh.. hoho no komen meh.. Walau seringkali mencuba untuk bangun, tapi masih gagal untuk berdiri..  Tapi kali ini, saya akan cuba dengan sungguh2.. yeaahh ! hehe..




Tapi yang sebenarnye saye.......................................................................................fullstop !!
No tapi2 lagi okeyh.. be yourself.. pegang kata2 yang u katekan tadi.. hukhuk ok eqa !






*

*

*

Haa sekarang ni da 2011 dah.. thats why lah i letak pic 2011.. takan nak letak pics 2010 kot.. 
Huhu ape ape aje lah yee.. 

i miss aliph so much
Dumn much ohh


Hahahahaha
Nobody yet i can miss
Only him i can ........and always ........................ maybe !
Hoho

                    
Aliph.. i love u much !! hahaha tipu betol lah !!



*

*

*


Bila tade keje.. ni lah hasilnye ye tuan2 puan



(^_^) 


Bila kesengalan melanda diri kami sekali lagi

Hehehe

*

*

*

Bila cammy rosak.. webby pon jadi lah

*

*

*


( >_< )



Masih dilokasi yang same.
Paham2 aje le yee... 
TERPAKSA

*

*

*


Ohh gelak ye gelak........ 
Tape tape tape.............
Tunggu lah nanti bila my cammy da ok !!
Huhuhu

*

*

*

Anybody love me..??
Sila tandakan 'YA' dipetak yg disediakan


+

+

+



Haha inilah orangnye
Hidung tak mancung
Pipi lak tembam
hehehe

*

*

*

Bila saye kecewa tahap tak tertonggeng !!
(maseh boleh tersenyum okeyh !! )




Ok lah.. nak bawak diri dulu...
~ Sayonara ~



p/s : saye menulis ikot mud yang tengah muddy dalam kegembiraan.. 
dalam kesedihan.. dalam mengantok.. dalam ketiadaan idea..
dalam kegeraman..dan dalam kelaparan jugak.. hehehe 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...