its mine not yours

Aku tetibe terperasan something lak.. kenapa kali ini aku ghajin lak menulis tentang cinta and perasaan.. haissh tanpa aku sedari, rupe2nye da banyak aku tulis tentang cinta.. tetibe lak tonite aku terperasan.. aku tengah mencari konklusi.. haha.. urrm maybe jugak disebabkan, bulan ni terlalu byk yg menimpa pada aku.. mungkin perasaan ni dah terlalu banyak memendam rasa.. apelah daya aku ntok luahkan pada orang.. yg aku terdaya, hanya di blog sajer.. ( aikk jiwang lg) hehe..


sekarang, da masuk 31 0gos 2010.. aku pon tak tau how to say, but hepi merdeka.. aku try ntok jadi seorang budak yg merdeka.. yg bebas dari perasaan terseksa.. yg bebas dari hati yg lara.. dan everything lah.. but, aku bersyukur sudah masuk ke 31 0gos.. dan esok sudah masuk pulak bulan september.. huhu welcome september.. !!


Di bulan september, aku pon lom tahu ape kisahnya aku nanti.. aku harap sangat, cahaya ketenangan dan kegembiraan akan hadir menjemput aku nanti.. aku harap semua kesengsaraan ini akan berakhir secepat mungkin.. sebab aku dah tak terdaya lagi ntok tanggung beban ini.. terlalu berat ntok aku pikul.. sungguh aku tak terdaya.. maybe, tahun ni adelah yg paling malang ntok aku.. tp, aku terpaksa terima dengan redha.. hidup ni terlalu mencabar.. sungguh aku tak mampu..


kebanyakan entry yg aku tulis ni, ada kene mengena dgn someone yg aku really2 loving him.. aku harap sangat dia sudi luangkan masanya ntok bace blog aku yg tak seberapa ni.. aku menulis tulus dari hati.. bukan sekadar menulis.. itulah yg aku rasa.. betapa seksanya aku tanpa kamo.. kau begitu bermakna pada aku.. until now, terlalu payah ntok aku melupakan mu.. matamu.. hidungmu.. bibirmu.. layananmu.. begitu mengusik jiwa aku ntok sentiasa memikirkan mu.. pertemuan kita memang tidak dijangka dan tidak diduga.. kiranya aku tahu, inilah kesudahan nya takan aku terima semuanya tentang kamo.. ( sekali lagi aku jiwang) hehehe..


aku cuba ntok pujuk diri aku.. supaya lupekan everything bout him.. aku try dan try.. tapi, barulah aku sedar, aku tak kuat ntok buat sume tuh.. terlalu berat dan payah.. padahal sudah beberapa bulan berlalu.. kenapa aku tewas tiap kali cuba melupakan nya.. haissh berat sungguh..
aku pon tak tahu, ape makna semua ni.. kadang2 aku pening ntok pikir..


bulan ogos bulan cinta.. (eh yeke).. hehe
kalau awak bace blog sy ni, sy nak bagitahu awak yg saya...........


1. teramat sayangkan awak..
2. disaat ini, saya perlukan awak..
3. teramat rindukan gelak tawa awak..
4. teramat terasa kehilangan awak...
5. teramat rindukan bebelan awak..
6. teramat rindukan cebikan awak...
7. terlalu rindukan senyuman awak..
8. teramat rindu pada cemburu awak..
9. teramat rindukan jelingan awak..
10. setiap hari saya tgk gambar2 awak..
11. saya cintakan awak sepenuh hati saye..

12. maafkan saya awak..


maafkan saya kerana tak bagitahu awak..
=> on the outside i may seem happy.. but on the inside im dying


saya ade something ntok awak...

=> once open the time.. something happen to me.. it was the sweetest thing that ever could be.. fantasy and dream come true.. it was the the day i meet u.. alliff.. if u only know, what i still feel for you.. i feel like im loving you more and more.. with everyday that its passes i feel so lonely without you.. i miss you so much.. i dun have a words to say how much i miss you n how much i love you.. i'll never let you know how how much you hurt me.. how much i missing you.. how much im still loving you.. in front of you. im so strong.. i can laugh.. i can talk.. i can do anything.. but inside im dying..

ITS MINE


LOVE IS ONLY ONE


YOU BELONG WITH ME


TO THE WORLD YOU MAYBE PERSON
BUT TO ME, YOU'RE THE WORLD


TO LOVE.. ITS JUST TAKING 1 SECOND
TO MISS.. ITS JUST TAKING 1 MINUTE
BUT...
TO FORGET OUR SUFFERING
WHY..
ITS TAKES A LONG TIME TO FORGET



Bila raya akan tiba..............

Hari raya akan tiba dalam masa tak lama lagi dah.. ramai orang2 kat luar sana tengah sibuk wat persiapan raya kan.. pegi shopping sana sini.. tapi aku satu hape pon belom wat persiapan for raya.. tahun ni aku rasa cam excited ntok raya tue tak ada tau.. tak macam tahun sebelum2 ni.. lagi 2 minggu nak raya, aku da kelam kabut cari baju raya n persiapan raya.. but for this year, my mood ntok celebrate raya cam missing tau.. tengok kengkawan pegi shoping raya pon, i feel like no mood ntok join dorang skali..

urrm maybe disebabkan tahun 2010 ni terlalu banyak something hapen to me yg aku memang tak leh terima.. yg susah dan payah ntok diterima dan dilupakan.. so maybe that's y lar my mood for celebrate raya spoil.. im sorry.. huhu.. my mama said to me, she's wanna buy a baju kurung to me, but i said to her "its ok lar mama, i dun want it n dun need it.. if i have a baju kurung to raya or not, my mood takan datang jugak.. so better mama sediakan for my sisters only..

Rite now, sambil b'blogger ni, aku layan lagu raya.. memang syahdu mengenangkan apa dah jadi.. tahun 2010 aku kehilangan orang yg tersayang dalam hidup aku.. my lovely grandfather n my lovely sweetheart.. i was missing them forever.. they left me on year 2010.. so raya aku tahun ni takan seindah tahun2 sebelum2 nie.. how to say..?? hurrm sabar jelah.. memang sangat sedih bila kehilangan orang yg kita sayang dalam masa yg sama..

Teringat pada arwah atok aku.. disebabkan aku ni tinggal dengan atok aku, so aku everyday kami b'jumpe.. tiap kali bangur sahur dia akan kejut kteorg ntok bangun sahur.. dia ketuk jugaj ointu bilik sampai lah kami bangun.. n if kteorg tak bangun, mulutnya akan sentiasa bising sampai naik panas dengar die membebel.. biasalah, memang payah nk bangun sahur ni.. tiap kali puasa, n after b'buka n da siap makan dia akan duduk sekejap n ajar adik2 aku niat puasa ntok besoknya.. terasa sangat kehilangannya.. even dia garang n tegas, but he's very nice n take care of our family.. he's great grandfather.. hari raya pulak, pagi2 lagi die kejut ntok bangun..
And after that, after siap everything dia akan panggil ntok bagi duet hari.. memang best giler lah.. tahun ni buat kali pertamanya kami sekeluarga beraya tanpa atok.. tanpa suara atok.. tanpa bebelan atok.. everything's over.. he's left me forever.. but, we'll still remember him.. thanx a lot atok.. my family n i really miss n love you atok..

Urrm so raya tahun ni cam n tak berapa nak meriah lah bagi aku.. macam2 yg jadi on this year.. i feel like, i wanna surrender everything.. but i must strong.. keep strong..

Take me to your heart

hiding from the rain and snow
trying to forget but i won't let go
looking at a crowded street
listening to my own heart beat

so many people all around the world
tell me where do i find someone like you boy

take me to your heart take me to your soul
give me your hand before im old
show me what love is haven't got a clue
show me that wonders can be true

they say nothing lasts forever
we're only here today
love is now and never
bring me far away

take me to your heart take me to your soul
give me your hand and hold me
show me what love is be my guiding star
its easy take me to your heart

standing on a mountain high
looking at the moon through a clear blue sky
i should go and see some friends
but they don't really comprehend

don't need too much talking without saying anything
all i need is someone who makes me wanna sing

RHYTHM OF MY HEART


In darkness, I feel ur touch

In brightness, I see ur face..

When the sky is clouded n when the sun doesn't smile

I look at u in fear.. n when everything is wrong..

You stay right.. you are the answer to my confusion..

And the cure to my terrors.

dO yOu beLieVe iN LOVE..??

Do you believe in love..??

I do not.

Love is just last..

I have a grude about love

According to the brain

Love is feelings of liking

Nothing more.. nothing less

In several times.

When it passed by,

Love will fade

According to time

Love is useless

Love is loveless

Thing will turn into ashes

When love knocks ur heart

"bon appetite"

The heart will say

Because love

Will kill ur feel

Because love

Will leave you with nothing

And then love will leave

Leaving behind a scar

That will make you remember

Forever

Until the day ends and u meet

Another love like things.

MAKNA CINTA

Cinta adalah suatu perasaan yang sukar digambarkan melalui kata-kata. Ia hanya dapat dinikmati secara mengalaminya sendiri. Cinta tak dapat dipelajari tetapi dialami. Uniknya cinta kerana ia jelmaan kasih sayang yang teragung. Manusia membina sahsiah di muka bumi bermodalkan kasih sayang dan cinta. Cinta segalanya bagi orang yang sedang bercinta. Cinta menjadi jambatan penghubung kepada dua hati yang asalnya terpisah dan saling tidak mengerti.

Jika cinta sudah tiada di hati, tandanya salah satu nikmat ALLAH telah tercabut dan hilang. Sedangkan cinta salah satu nikmat teragung ALLAH terhadap hamba-hambaNYA. Jika seseorang sudah tidak dapat menghargai cinta, itu tandanya nilai kemanusiaan sudah mula terhakis. Ketiadaan cinta di hati bakal merubah seluruh kehidupan. Orang yang tiada perasaan cinta adalah orang yang telah kehilangan motivasi dalamannya. Cinta seharusnya melahirkan tindakan yang melambangkan kebahagiaan, kelembutan, kasih sayang dan kebijaksanaan terutama dalam membuat keputusan berhubung dengan insan-insan berlawanan. Cinta adalah kenderaan menuju kebahagiaan.

Suburkanlah rasa cinta sebagaimana ia bermula. Saat bermulanya cinta adalah rasa teragung yang dirasai oleh setiap manusia. Inilah rasa yang tiada perkataan dapat menceritakannya. Tatkala cinta itu benar-benar menjadi motivasi yang terhebat. Andainya lautan api direntangkan di tengah-tengah, masih sanggup direnangi untuk menggambarkan rasa betapa cinta begitu memotivasi dan perlu bukti. Tiada lagi rasa teragung kecuali cinta. Cinta menggambarkan kegembiraan, keseronokan, kepuasan, kenikmatan dan semua rasa yang muluk-muluk dan sukar digambarkan dengan perkataan. Manusia yang beruntung adalah manusia yang meniti di atas cinta, memperoleh cinta untuk menyedari kedudukannya sebagai insan kerdil di bawah kebesaran ILAHI.

Cinta yang murni adalah pemangkin kepada kehidupan bahagia. Sebagaimana ia bermula, cinta seharusnya berkekalan sedemikian rupa sehinggalah ke penghujungnya. Cinta tidak harus dinodai oleh perlakuan-perlakuan kejam, tidak bermoral dan juga tidak mencarik kesucian cinta itu sendiri. Andainya cinta boleh dikekalkan sebagaimana ia bermula, bahagia adalah jawapan untuknya. Kejayaan sebuah perhubungan memang banyak bergantung kepada sudi dan murninya cinta yang dipermodalkan. Selama mana cinta dapat dipertahankan pada kedudukannya, selama itulah bahagia menjadi penghias yang terindah. Apabila cinta sudah tidak dihargai, kehidupan akan berpaling ke tahap terendah. Jawapannya, derita tanpa penyudah.

Cinta murni sentiasa mampu memandu manusia melepasi semua halangan demi kecemerlangan. Cinta telah membuatkan manusia bangkit membina kehidupan yang terbaik. Alangkah bodohnya orang yang menjadikan cinta untuk membina kesusahan. Jika cinta dijelmakan dalam diri ia begitu memotivasikan. Jika diberikan kepada seseorang, ia ibarat menghadiahkan segunung emeas untuknya. Jika dijelmakan dalam rumah tangga, jawapanya adalah kerukunan dan persefahaman yang berpanjangan. Begitulah seharusnya cinta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...