HARI PERTAMA BEKERJA

On 24/7/2010 buat pertama kalinya aku try bekerja sebagai waiteress kat katering.. its for event dinner kt serendah.. memang tak aku sangka yang aku akan bekerja pada malam tu.. aku stat kol 5.30pm until 11pm.. fuhh memang sangat memenatkan.. but aku enjoy.. memang best kerja, ditambah lak sebelum ni aku lansung tade experience kerja.. now, baru lah aku tahu yang kerja ni memenatkan.. yes its true, its very n very tired.. even aku keje 5jam.. bayangkan.. yelah cmane aku tak penat, sebab before this aku memang n memang tak penah kerja.. and one more thing, sebab aku berlari ntok ambil food for my guest.. wow memang aku tak leh bayangkan betapa penatnya aku malam tuh..

Dengan kerenah guest lagi.. yang aku tensyen sgt is when time ntok makan nasik, tetibe lak guest mintak air teh panas.. eh2 aku tuang sirap sejok, ngade2 lak nk teh panas.. sampaikan aku nye table pon en. firdaus (my manager) yang bukak kan penutupnye.. sebab time tuh da time makan.. aku lak terpinga2 tunggu teh panas kt blakg.. haissh kerenah orang ramai ni memang memeningkan.. tapi aku tak kisah, aku jadikan ianya as a my experience.. suke sangat.. tambah2 lak staff antamax (katering company) tue hensem2 gitu.. hehehe (gedix)

Tapi tak sempat nk kenalan sebab tade time.. huh sabar jelah..

Tapi aku ade citer sedih after aku kerja tuh.. my mama dapat tahu yang aku kerja, aku ingtkan die izinkan aku kerja.. but laen lak jadinye.. aku terpakse dgr ceramahnya for a few minutes.. hukhuk sabar jelah.. haissh n mesti keje adik aku yg btau mama pasal aku kerja.. tapi tapelah, aku tak kisah pon kene bebel.. sebab aku buat benda yang halal.. my mom saje tanak bagi aku campur aduk kan blaja n kerja.. sebab die cakap aku salu careless.. eh yeke..?? urm tatau lah..

Urrm btw, aku enjoy dgn 1st job aku walaupon gaji nye xdelah bape byk sgt.. yelah just for a few hours jeh bukan nya everyday kan..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...