HARI PERTAMA BEKERJA

On 24/7/2010 buat pertama kalinya aku try bekerja sebagai waiteress kat katering.. its for event dinner kt serendah.. memang tak aku sangka yang aku akan bekerja pada malam tu.. aku stat kol 5.30pm until 11pm.. fuhh memang sangat memenatkan.. but aku enjoy.. memang best kerja, ditambah lak sebelum ni aku lansung tade experience kerja.. now, baru lah aku tahu yang kerja ni memenatkan.. yes its true, its very n very tired.. even aku keje 5jam.. bayangkan.. yelah cmane aku tak penat, sebab before this aku memang n memang tak penah kerja.. and one more thing, sebab aku berlari ntok ambil food for my guest.. wow memang aku tak leh bayangkan betapa penatnya aku malam tuh..

Dengan kerenah guest lagi.. yang aku tensyen sgt is when time ntok makan nasik, tetibe lak guest mintak air teh panas.. eh2 aku tuang sirap sejok, ngade2 lak nk teh panas.. sampaikan aku nye table pon en. firdaus (my manager) yang bukak kan penutupnye.. sebab time tuh da time makan.. aku lak terpinga2 tunggu teh panas kt blakg.. haissh kerenah orang ramai ni memang memeningkan.. tapi aku tak kisah, aku jadikan ianya as a my experience.. suke sangat.. tambah2 lak staff antamax (katering company) tue hensem2 gitu.. hehehe (gedix)

Tapi tak sempat nk kenalan sebab tade time.. huh sabar jelah..

Tapi aku ade citer sedih after aku kerja tuh.. my mama dapat tahu yang aku kerja, aku ingtkan die izinkan aku kerja.. but laen lak jadinye.. aku terpakse dgr ceramahnya for a few minutes.. hukhuk sabar jelah.. haissh n mesti keje adik aku yg btau mama pasal aku kerja.. tapi tapelah, aku tak kisah pon kene bebel.. sebab aku buat benda yang halal.. my mom saje tanak bagi aku campur aduk kan blaja n kerja.. sebab die cakap aku salu careless.. eh yeke..?? urm tatau lah..

Urrm btw, aku enjoy dgn 1st job aku walaupon gaji nye xdelah bape byk sgt.. yelah just for a few hours jeh bukan nya everyday kan..

LEPAK KING

hari ni sangat hepi.. sebab dapat lepaskan sume masalah yg b'main lam kepala hotak ni.. aku spend time for lepak2 kt kopitiam.. bukan sebab ape, just wanna lupekan masalah yg m'bebankan pikiran ni.. urrm aku rase an da lame tak lepak2 cam ni.. bila sekali dapat lepak, berjam2 aku abehkan mase kt cni n then online sampai lebam tangan n da tak bermaya nak mengadap laptop ni lagi.. haha.. tapi kekadang jeles gak tengok capel kat sebelah ni.. manje2 dpan aku lak.. haha sabor jelah.. da buhsan layan pesbuk ni, tetibe lak terasa nk b'blogger lak.. tulis ape yg patut kan.. walaupon tak patut.. biarlah ape orang nk kate.. urrm best jeh suasane kt cni.. dgn lagu nye yg ntah pape.. aku sendiri pon tak paham.. kdg2 lagu tuh buat aku menguap n mengantok jeh. fuhh skali lagi aku bersabor.. byk dugaan nye.. best dok cni, leyh download lagu or movie.. thats y lar aku suke lepak tempat cam ni.. online pon free.. order makanan n air, pastu duduk jeh sampai bile aku suke.. hahaha.. kalo nk download lagu or movie kt hostel, huh kem salam jelah byk2.. kol 1 download, ko 9 malam kang baru dapat agaknye.. tu pon kalo dapat.. haha..
huh penat lah tulis2 lagi.. nt sambung nx time lah kt mane lak aku lepak seterusnye..

sebagaimana aku

malam ni aku rasa cam t'panggil ntok menulis blog n perasaan aku.. setelah sekian lama aku meninggalkan blog ini, kini baru aku rase cam ade mood ckit.. tp kenapa mood aku tidak sehebat n segembira dulu.. kenapa sejak akhir2 ni aku selalu rase sedih walaupon sentiasa dikelilingi oleh teman2 aku.. terima kasih teman.. i'll appriacte of dat..
yaa kini barulah aku tau kenapa aku jadi begini, mungkin perasaan ini t'lalu merindui seseorang yg nun jauh disana.. tp kenapa tetibe aku teringatkan die.. aku pon xtau.. perasaan ini seakan2 meronta2 ntok bertemu dgn nya.. tp aku tau, aku tak mampu ntok capai perasaan aku ni..
everyday aky dengar lagu tomorrow by sean lennon.. bait2 nya adalah, im promise to stop loving u tomorrow.. today can be ur last day in my arms.. im promis to stop thinking of u.. im promis to stop dreamin of bout u.. promis to stop waiting ur calls.. Yess, itulah yg aku buat.. tp kenapa aku masih lemah longlai.. aku cube ntok lupekan die.. cube ntok bencikan die.. tp kenapa perasaan aku thadap die tlalu kuat.. kenapa semua ni t'jadi pada aku disaat aku ingin lupekan semuanya.. tp egokah aku cintakan die..?? walau aku tahu ape perasaan die pd aku..
sesungguhnya aku tak sanggup dalam keadaan bgini.. aku tak kuat.. tp sampai bila aku kena tanggung semua ini..?? tolong lah tuhan, kuatkan lah aku.. sesungguhnya aku tak berdaya nk hadapi semua ini.. terlalu perit untuk aku terima..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...