...ciNta itu membuNuhku...

ok now, lets we talk2 bout LOVE lak k.. haha (ma new words tuh)
wats means of LOVE..?? org2 kt lua sane tuh mesti ade b'macam2 jwapan rite bout LOVE neh..

urrmm for me lar kan, LOVE is killer.. yap its true, 4 me LOVE is killer (bape kali mau tuleh daa) ..y aku ckp like dat, cuz aku da penah 'down n die' sebab LOVE..

yes, d words of LOVE very2 cruel a.k.a seksa.. hehe
y i said like dat, jawapan nye same jeh lg, cuz aku da penah down n die di sebabkan tuh.. d last LOVER aku ialah A (bukan name sbnar).
si A neh sgt b'makne.. sbb ape aku ckp b'kmakne, sbb die da byk ajar aku macam2 makne hidop, makna keyakinan, makne berdikari n da tade makne dah.. dats y lar i LOVE him until now..
alamak da lari topik lah.. hehe

ok, lets we stat our discussion bout LOVE.. but i tanak discuss, n but aku nk bg message jeh bout LOVE neh.. :)
hurrm LOVE is d best KILLER in HEART.. yes, in HEART only n our feeling maybe.. korang2 kalo nk LOVE, n bile da dapat LOVE tlong lah hargainye.. jgn bila da dapat, korang siakan LOVE tuh.. ape korang ingt senang ker nk dapatkan LOVE neh.. pyah wokk..

kpada sesetengah orang yg da dapat LOVE tuh, tlong lah appriciate ur LOVE.. especially 4 guys.. n dilupekan gurlz too..
jgn lah maenkan pasaan orang.. ini orang, bkn animal yg ko boleh maenkan pasaan..
LOVE jgk m'sebabkan someone xtentu hala.. yelah, kalo ko pandai maen kate2, n then ko lak bg harapan m'gunung cm gunung kinabalu tuh yg punyelah tinggi bape kaki pon aku lupe tuh, mane x nye die xtentu hala.. haissh org jenis cm tuh memang xreti b'syukur n b'terima kasih lah.. aku memg fuckg kalo jenis cm tuh.. haisshh
LOVE also is m'seksa kan jiwa n raga.. y..?? cuz cinta itu p'bunuh lar..

sometimes kan, aku pon xpaham ape makne sebenar LOVE antara manusia ato lebey dikenali sbg people neh.. org huru hara sane cni b'cakap pasal LOVE.. aku pon xpaham ape makne sebenar LOVE..

ade sesetengah orang tuh, bangga sgt bile da dapat LOVE, cerita sane cni.. pastuh dgr kaba 2 3 bulan hurrm da putus..
dats y lar aku tell, i dunno wat means of LOVE n i cant andesten wat means of LOVE..
LOVE come in ur life wif thousand n trillion smiling n epiness, but when dat LOVE nk blah, very fast ia nye pegi likes a panadol actifast.. u all bygkan how.. tanpe bg salam ato ucapkan 'SAFE WALK' a.k.a gud bye..
mengikot kajian aku pada bulan lepas, bg yg jenis setia lak, die akan terus tunggu LOVE yg orang die minat tuh.. eh b'baloi2 ker ha..?? sdgkan die da tau, somebody tuh memang da xsuke die..
waste time jeh.. hal yg demekian ini, byk blaku pada kaum wanita especially nye ye..

tuh lah aku cakap, jgn tunggu benda yg xpasti.. nt ko yg menyesal.. hati ko sakit.. urrm mengikot kajian yg aku da jalankan kt lab mohd sidek sdn bhd hari tuh, sebanyak 70% hal demikian t'jadi pada wanita.. ini lah aku kata, pempuan ni setia.. tp orang laki jeh xpandai nk appriciate of dat kesetian pempuan .. tp kepada pempuan jgk, kalo da tau somebody tuh xsuke ko as ur his gf, pliz lah dun addict2 of his LOVE.. forget it lar.. (eyh ter'emo lak)
itulah,sumenye karna LOVE..

cam ade 1 lagu tuh ckp," if dat boy dun LOVE u by now, he'll never ever LOVE u".. haa lebey kurang cm tuh lah, aku pon xbape ingt sgt..
haissh LOVE LOVE LOVEGAME.. haa dats true, LOVE is GAME.. so LOVEGAME..

aku penah cakap kt diri aku, ape gune ko dpat LOVER yg tak tau makne LOVE.. memang ko b'naseb malang.. dan tetapi t'lalu malang pada orang yg tak tau m'hargai ape itu LOVE.. sia2 jeh ko hidop lau xtau makne LOVE pada orang.. n lagi malang orang itu, kalo hidop xtau ape makne LOVE pd TUHAN.. memang malang nasebnye..

hurrm aku tetibe t'pk nk cakap pasal LOVE ni bukan ape, sebab aku tgk da ramai yg sengsara lg derita karna LOVE.. n aku adalah salah seorang darinye.. (bkn 2 org k) hehe..

aku ni jenis setia, tak suke capel2 n then free2 jeh break (bukan nak menonjol.. tp inilah hakikatnye).. aku lau capel, aku tak suke maen2 sbb aku tau kalo aku maen2, aku akan dpat blasan nye nant.. dats lar aku tak suke maen2 dlm soal hati.. eh emo lak aku yee.. hehe..

haa 1 more thing aku lupe nk btau, aku jgk tak suke pada jenis perampas kebahagiaan orang laen.. (ee papelah ekk)
disebabkan LOVE.. my eyes hurt, hands shiver.. so i dun wan to stay another minutes.. i dun wan to do diz any longer.. i've already spoken our LOVE is broken.. hush lar..!! (dalam nada t'paksa) huhu

urrm setakat ni lah dulu my discussion bout LOVE keyh.. kepada yg tgh fall in LOVE tuh, pliz lah b setia dgn ur capel.. kalo ko maenkan pasaan org, insyaallah ko akan dapat balasan yg same.. n same jgk pade yg jenis perampas kebahagiaan org, tuhan akan balas jgk.. jgn ingt kite akan salu ade di atas, bile tibe masenye kite akan kebawah jgk..

k lah, aku nk rehat selama sebulan.. so enjoy urself.. dun play2 wif LOVE keyh..








Name aku eQa

Hye........

Assalamualaikum semua......

Hahaha saye nak btau yang saye dah berjaya sing up ke blog.. !!

My name is eQa hokeyh !! yeeaaaa !

*

*

*




Haa ini lah saya a.k.a aku
~ eqa ~



^

^

^

Dorang ni sume kengkawan aku

^

^

^

lastly, malam ni b'jaya jgk aku terbitkan blog ku sendiri.. (terbit lah sgt an).. haha.. aku tgk org laen ade blog, cm best jeh an.. so aku amek keputusan ntok try wat jgk lah... hehe

urm anyway, thanx to akak ku syg.. t org blanje akak ais kosong kt cafe k.. tayunk akak..!! :p..
ok lah, nk cite tentang aku dulu lah.. hehe.. urrm name aku siti nur atikah..

tp mcm2 gelaran kengkawan aku panggil aku.. time tadika, dorg pgl aku along..
bile aku naek jeh sekolah rendah and tinggi menengah, kwan2 aku pgl aku k.long lak.. (naek pangkat). tp disebabkan skang aku da blaja kt u an, member2 ku plak pgl aku eQa.. atikah.. eqa.. haa bleh lah tuh, lebey kurang jeh an..

aku sekolah rendah kt SK LABOK sampai lah standard 6.. naek jeh form 1 aku blaja kt MAAHAD SYAMSUL MAARIF.. tp sekerat jalan jeh, smpai form3 jeh.. pasal kne reject kot.. haha.. yelah, kalo nak sekolah agama2 ni kene ade minat, minat ntok belaja bahasa arab yang banyak itu.. (banyak ker).. btol kah ayatku itu.. hehe ..



 pastuh aku conti lak ke SMK ABDUL SAMAD dari form 4 until lah form 5.. dkt jeh ngan umah aku, alaa 10 minit jeh..  sbb aku tanak pegi sekolah asrama walaupon telah dipaksa dengan tak bape nak jaya nye.. hehe

ok lah, pastu aku conti lak ke UNISEL ni ha, amek lah DIPLOMA AKAUN.. aku amek akaun neh sebab mama aku yg suruh, so aku ikot jelah.. best jgk lah cos ni pon, ari2 fenin wokk.. hehe.. tp try to keep trying.. hehe..
time mule2 masok cni aku memang pemalu sgt, sbb aku neh payah nk 'ngam' dgn org.. tp kalo da 'ngam' perrgghh.. (sape yg kenal aku die akan tau) hehe.. ~lalalalalala~

mule2 kawan yg aku kenal kt cni is dak2 umah aku.. iaitu kak bai, mira, faz, sya n bella..
tp skang faz da quit UNISEL  sebab ade sebab yang tak dapat nak dielakkan kot
.. tah lah aku pon tak sure sebenarnye.. huhu..
pastuh stat jeh lecture, aku pon mulai kenal lah ma classmate... classmate aku ramai wokk, penat lah nk tulis sume.. hoho..

Tapi yg plg rapat ngan aku is zurin dak kace mata n nabila dak yg salu ngaku die chumel.. hehe.. tp walaucmane pon korang salu kenekan aku, aku tetap sayang korang...!! hehehe..
haisssh penatlah tulis manyak2 panjang2 neh, ape aku tulis pon tah lah.. hehe..
aku sayang kawan2 aku sume....!!

aku terjebak dalam dunia blog ni sume sebab akak (baiti).. Tengok die tulis2 blog, cam best lak.. hehe.. so aku pon tanpa melengahkan masa lagi aku pon wat blog neh.. hehe

Ok, itu jeh k.... babai !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...