Lapuk Story But Its My Moment Forever




Hye holla hoooooooo. Harini cantik je date kan. 12/12/12. Ramai je yang post about date tu kat facebook. Ade yang macam happy adelak yang macam agak tidak happy. Haha. Ok itu hak dorang. Aku cakap je dorang update camtu. Kehkeh. Lagi best kalo sesape baru sambut new born on this date. Walawehh 12/12/12. Haha. Ok whatever. 


Btw, aku actually ta tahu na cakap ape on this date. Aku hanya mampu bace status2 korang jeh. Haha. *padahal tade idea na tulis* Best pulak bace korang korang and korang nye status tuh. Kalo yang baru macam  na lamar awek die pada date pon lagiiiiiiiiiiiii sweet. Akak pon suko noksss. Hihihi. 


Ok lar pon ade gak wish pada 12/12/12 ni. Dorang ade aku pon ade lar. Haha. 1 je aku mintak, aku nak dia balik. Aku na bersama dia balik. Aku nak happy2 dengan die balik. Aku nak nak nak nak nak macam dulu sume balik ahh. Sape dia ??? Ok secret no recipe. Kat sini aku nak list kan activity aku dengan dia time bersama. Hope when he read this, die tahu itu adelah dia. Haha eqaaaa eqaaaa. 








6/2/2012 - First time kteorang keluar berdua, lepas beberapa lama kteorang kenalan. Time ni kuar cam member biase. Have no feeling. And watak gila2 aku still ada. I mean  kalo cakap maen hembus je, no cover2 walaupon ini first time kami kuar. Haha. Heyy always be myself lar. Baru best. Ok. First time aku kua dengan dia aku terpaksa pakai cermin mata, sebab mata aku time tu buat hal, cam pedih2. Nak cover terpaksa pakai, aku tak suke pakai cermin mata orang rabun, kalo sunglassess aku boleh pakai. Style. Haha.  Aku ber' tshirt ber'jeans ans berselipar jepon je hokeyh. Gilerr slumber je kan. Haha itulah aku. Ok on that day kteorang kuar pegi makan kt KL, Kg.Baru. Pehh gile jaoh kan, padahal kat Shah Alam ni punyelah banyak je kedai makan, KL jugak peginye. Die from Damansara datang amek aku kat Shah Alam and patah balik pegi KL, and patah balik Shah Alam and patah lagi sekali balik Damansara. Hahaha ade aku kesah, die yang nak sangat makan kat sane. Haha gelak kejam. Firstly dia na makan kat HR Steak. Pehh perot mat saleh betol die ni. Aku hari tu da lar ta cekik nasik lagi. Aku nak nasik aku nak nasik, jerit dalam hati jelah. Haha. Sampai kat sane, sekali orang ramai gilerrrrr woooooo. Siap kene beratur lagik, sekali aku cakap kat dia jom lah makan kt tempat laen, kat sini ramai giler orang kot. Wakaka jeritan batin aku berjaya jugak ntok makan nasik. Padan muko hang yiz. Haha. Kteorang sembang punye sembang pastu balik. Lepas tu sempat lagi mesej mesej and mesej kan. Pape tah, orang na tdo lahhhh. Hahaha. Ohh ya 1 je aku perasan dengan dia, dia agak pendiam and ta banyak cakap. Dia akan banyak cakap bila aku becakap. Hahh itulah awak. First impression. Tapi dengan member laki die aku tengok banyak lak cakap. Apahal dengan aku cam segan2 jeh. Phuiiii. Haha. I Love You. 



11/2/2012 - Haha time ni yang sangat tidak dijangka kteorang akan kua. Padahal baru je 6hb hari tu kua, and then dia ajak aku date lagi. Hahaha. Tadelah, itu pon kebetulan dia ade interview keje kat Shah Alam ni. Da alang2 kat Shah Alam itu yang die ajak kua tu. Die mesej pagi2 lagik, aku tersedar jam 12 rasenya and tetibe rase na tengok henpon, salu aku maen baling je henpon. Haha. His text '' I kat Shah Alam ni '' Pehh punya lah aku terkejot pastu aku reply '' buat ape kat shah alam, dating ehh, ta ajak pon '' Haha ayat taleh blah kan. And then die reply balik '' Taklah, i ade interview, jom kua ''. Sekali lagi aku tekejot beruk bila dia ajak kuar, yelah aku baru bangun, baru tenyeh2 mata, masuk bilik air pon belom. Haha tapi naseb baek time tu die belom abeh interview lagi. Sekali die cakap die dengan kawannya. Adehh dalam 2 pulak aku nak kua. Yelah die bawak kawan kot, kangggg.. Ishh aku kan memang suke pikir bukan2. Haha im sorry sayang. Pikir punye pikir, ok tolak tanggapan yang buruk and aku on date dengan die, haha. Lepas hantar member die balik rumah, kteorang pegi OU,jalan2 makan kejap je. Lagipon time tu da petang and hampir ke malam dah. Punyelah pemalas die na tukar baju, dia pakai kemeja dengan slack time kua dengan aku. Padahal da naek rumah tapi ta tukar baju. Ishh pape tah. Tapi its ok, he look smart jugak. hihihi. Dalam otw kua OU, member dia call ajak pegi Kolam Air Panas kt Selayang tu pulak. Adehh aku ni cane, aku na balik. Sume laki kot. Dia ajak aku ikot sekali, gilee na ikot dengan sehelai sepinggan pape ta bawak. Na beli baju spare poket lak tengah kering time tu. Haha malang sungguh naseb aku. Die malas na hantar aku balik, diangkutnya sekali aku ke sane jumpe dengan member2 die. Adehhh malu siot. Pape tah budak ni. Pegi kolam tu aku pakai ape tau, pakai kasut. Memang terrrrbaek lah hari tu kan. Haha ingat balik aku rase na ketok je kepala dak ayiz ni. Aku lak tengok je dorang mandi, kalo ikot nak aje aku mandi same. Tapiiiiiiiii. Ok fine. Selama die mandi, gurau2 dengan member die, sambil2 tu datang layan aku, aku rase macam 1 feeling yang susah sangat na cakap. Haha aku rase cam die comel. Hahaha *tangan kebahu mata keatas* Ehh tapi serious, aku rase cam time tu he is my angle. Adehh na cakap pon susah dowh. Hurmm lepas tu da setel sume die pon hantar aku balik. Tamatlah our date on 11/12/2012. Hihihihi


18/2/2012 - Walawehh aku still kua dengan die time ni. Haha. Date ni aku ta berapa hingat lah pegi mane. Kalo ta silap kteorang tengok wayang dekat The Curve. Haha sorry dear.


26/2/2012 - Haaa this date pon aku ta bape hengat kteorang lepak mane. But still hang out with him. 


4/3/2012 - Sekali lagi kteorang kua. Haha this date pon aku lupe g mane. Rasenye lepak KL. Tak kat Mid Valley, kat Time Square, tak pon kat pegi Damansara, OU or The Curve . Itu jelah tempat kteorang lepak. Kehkeh.


10/3/2012 - Still lagi hang out together. Lupe pegi mane


18/3/2012 - Haaa this date sumpah aku takan lupe. Sweet memory pon ade. Funny memory pon ade. Ehh funny memory ?? haha ok whatever. Ok actually story tu da ade cite kat SINI hari tu. 


31/3/2012 - Ok this date sekali lagi sumpah aku takan lupe. Haha. Harini kteorang lepak genting. Sekali lagi ta tahu g mane. Ehh story ni pon da cite kat SINI dah. Hihihi. I miss this moment.



7/4/2012 - Still keluar bersama. Lepak. Ok in last day aku dengan dia. Seriously macam aww sedih gile. Aku cuti 4 bulan. And balik Kelantan. GoodBye You........  





And sampailah satu tarikh tu aku ta bape ingat, aku dapat offer keje kat Kelana Jaya. Member aku rekemen kan. Mak aku cakap pegilah try, cari pengalamn. Even sekejap pon, at least aku ade pengalaman keje cane kan. Maklumlah aku ta penah keje before ni. Nak gak try kan cane keje ni. Hihi. Pehh penat kot keje aihh. Balik keje ke trus tdo. Tadenya na mesej2 bagai dengan die. Penat ouh. Padahal duduk je kt opis tuh. Hoho




21/6/2012 - Heyy its he's birthday. Happy Birthday Dear. Haaa ini pon aku da publishkan kat SINI dah. Hhihi.



And for the next day next week and next month still with him. And now kami agak jaoh, sebab ade sedikit perselisihan faham. But now, alhamdullilah everything's will be ok and gonna's be ok. 














Saya Rindu Awak sangat2.  










Sepersis Sama














Sepinya hari yang ku lewati
Tanpa ada dirimu menemani
Sunyi ku rasa dalam hidupku
Tak mampu ku tuk melangkah


Ye aku sangat sepi bila die dah tade kat dunia ni. Hidup aku rasa macam ''zero''. Dulu tiap kali aku online dia akan kacau aku. Dia akan buzz aku. Sampailah aku reply. Kalau tak, dia akan buzz sampai lebam. Tapi sekarang semua tu da tade dah. Dia dah tade kat dunia ni lagii.  




Masihku ingat indah senyummu
Yang selalu membuatku mengenangmu
Terbawa aku dalam sedihku
Tak sadar kini kau tak disini



Tiap masa aku teringatkan dia. Kadang-kadang aku tak sedar yang dia dah tade kat dunia ni lagi. Kadang-kadang aku rase die ade untuk aku. Aku rindu senyuman dia. Aku rindu tenungan mata die. Aku rindu hidung die. Dulu, aku salu tarik hidung dia kalo die tarik hidung aku. Aku salu tampar muka dia tiap kali die jeling kat aku. Aku salu buat muka bodoh tiap kali dia marah aku. Sekarang, aku da taleh buat sume tu. Dia dah tade lagi kat sini. Kat dunia ni.



Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini

  Masih ku ingat indah senyummu
Yang selalu membuatku mengenangmu
Terbawa aku dalam sedihku
Tak sadar kini kau tak di sini

Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini

Yang seperti ini
Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini
Hampa kini yang ku rasa
Menangis pun ku tak mampu
Hanya sisa kenangan terindah
Dan kesedihanku






Kadang-kadang aku tertanya sendiri, kenapa kisah aku dan dia berakhir camni. Berakhir dengan penyesalan aku. Alliff, kaw adelah yang terindah dalam hidup aku. Selamaya aku takan lupa kaw. Kaw banyak ubah.. Kaw perbetulkan setiap kesilapan aku. Kaw ajar aku keberanian. Kaw ajar aku everything tentang hidop.   Kaw pertama dalam hidop aku. Kadang2 aku minta moga tuhan kirimkan aku seorang lelaki yang sepersis sama dengan kamu Alliff.  Alhamdullilah Allah kirimkan Hariz kepada aku. 










  


Al- Fatihah
Alliff Mohd Arshad
18June1985- 20April2012

















What A True Colour



Hyee korang. Happy Saturday ! Sangat bahagia bile weekend. Sebab ta payah susah2 na bangun pagi and carik baju ntok dipakai ke kelas. And 'exercise' turun bukit naek bukit na pegi kelas kan. Owhh my Saturday ! Do you know how much i love you.


Owh yaa, aku baru je balik dari rumah my BFF, si amy tu. Lepak rumah die tengok tv. Tengok anaconda. Repeat ntok kesekalian kalinya. Haihh padahal kat rumah aku ade je tv, tapi macam ta syok je tengok tv dengan orang yang aku ta bape nak ngam sangat. *Demand mengade ta tentu pasal kan* 


Nak balik tadi sempat lah jugak dak amy ni korek rahsia aku dengan Hariz. Masalahnye kan aku memang taleh nak sorok2 kan dari dak amy ni. Die macam boleh tahu aku ada problem and so on. Aku pon tak tahu ilmu ape die pakai. Hohoho *sori amy. Aku sayang kaw ketat2 taw* Memang aku taleh lari dari dia. Ade je die nampak. -.-'' Gps katekan. Hihihi


Ok tadi dia tanye camane hubungan aku dengan Hariz. Adehh pehal lah kaw tanye soalan camtu. Na jawab pon huh malasnye aihh. But aku jawab gak lah kan. Cube luahkan ape yang tersirat dalam hati ni. Hurrrm.  Yaa as usually my answer is same lah kan. 






Just follow to the flow





Bila aku cerita and cerita and cerita story tu kat dia, tetibe boleh lak die cakap camni hah.





''Aku tengok setiap gambar kaw dengan Hariz, aku dapat rase yang korang bahagia sangat''




Yes Amy. I'm. Setiap gambar yang kaw tengok tu, memang kteorang tengah bahagia. Memang kteorang tengah senyum bahagia time tu. Tapi disebabkan 1 calitan die dah calitkan kat hati aku, teramat susah and payahnya aku nak maafkan dia. Bukan sebab ta sayang. Tipu kalo aku cakap aku ta sayang die, memang aku sayang die. Tapi terlampau payah ntok aku maafkan kesilapan die. Bertindak ta ikot akal. Bertindak tanpa pikir ape2. Hati sape yang ta sakit. Die tinggalkan aku sorang2 kat OU. Aku datang nak berdamai, and bukan nak keruhkan keadaan. Tapi senang2 die pegi camtu tanpa pikirkan aku. Blah dengan muka slumber ta bersalah dia. What.  Hati mane yang ta sakit. Hati mane yang tak terasa. Tambah2 time tu lagi seminggu nak Raya Aidilfitri. Peritnya aku na terima sume tu. Yess aku mengaku memang everything berpunca dari aku. Aku yang keruhkan keadaa. ''Maybe'' Tapi aku rase no need kot die buat camtu. I don't have an answer to answer it actually. Just going to the flow and follow the game right. 















  



Yes, this picture will show it. Camane bahagianya aku time tu dengan die. Everything we do together. Every week we're together. But now,  da tade dah. Hati aku da tawar. But still I Love Him sO Muchh. Bodoh kan. How i'm.
 Hope everything will be OK cam biase.











p/s; now, i'm trying to make my life lagi happy without him. Lagi bahagia bila aku cuba lupekan dia. Setiap doa aku cuba luahkan pada Tuhan.  Alhamdullilah sekarang aku da mampu tersenyum. Akan terus tersenyum insyaallah. No matter what. Kannn. Tengok this picture ni, betapa bahagianya aku. Errr tapi sila abaikan background tu. Agak tunggang langgang sedikiit. Hihihi maklumlah bilik bujang. Lalalala











Aktiviti Pada Hari Itu



 




Hye... Bersama saya lagik dalam rancangannnnnnnn Tak Ade ApeApe. Errr Hehehe. Korang korang dan korang How are you. Sihat ke idok. Harap2 sihat hendaknya lah ye. Raya Haji pon da ta lame dah kite ni. Lagi 2 minggu je kalo ta silap kan. Haihh cepat naw mase waktu berlalu kan. Pejam celik pejam celik, last2 da na hujung tahun dah kan. Ok hope korang punye azam 2012 tercapai lah..


Owh yaa lupe na bagitahu and terangkan. Actually now aku da tukar dah address link blog aku taw. Dulu kan atieqahnur.blogspot kan. But now change to nameakueqa.blogspot.com dah. Saje na tukar ubah2 sikit. Manusia boleh berubah. Blog aku lagiklah berubah2. Hihihi.  So the latest picture sume tulis address baru tu dah lah ok. Ni haaa macam kat bawah ni. Header blog pon dah baru.  Weeeee







Omaigod
I miss him badly actually
Thats why i put this picture here
Wakaka muntah laju2

 




Ok lah mari kite masuk ke perenggan isi pulak. Hurm ini story last week  punye last and last week lah kan. Lame dah na story. Tapi asal na story je ade je bende yang menghalang. Malas and have no mood lah actually. Hihihi.  


Dalam 2 3 4 minggu ni tiap kali weekend je kan confirm aku pegi tasik. Tasik mane. Tasik Shah Alam je. Tak pon aku pegi Tasik Titiwangsa  *hamboiii jaohnya* . Pegi Tasik Titiwangsa tu kadang2 jarang2 je sebenarnya. Hehe. Yang salu pegi is Tasik Shah Alam je. Dekat je dengan rumah aku. Jalan kaki pon sampai wooo. Tapi penat gak ah kan. Hihihi. 



And aku baru terperasan yang dalam masa 2 3 4minggu ni aku asyik ke tasik jeh. After kejadian tu, almost every week aku pegi tasik. Fuyooo tenang wooo kalo lepak tasik. Tambah kalau dok sorang2 and tengok je air kat tasik tu. Tapi aku ta pegi sorang ah. Takot kot kalo sorang2. Indon ramai ouh kat Tasik Shah Alam tu. Aku ta tau nape. Haha. Tapi kalo pegi Tasik Titiwangsa lak confirm2 lah ramai Malaysian kan. Well. 








Sesungguhnya kalo lepak tasik, aku takan pegi tangan kosong. Takan duduk2 dengan tangan kosong. At least bawaklah something yang boleh dikunyah sikit kan. Macam donut ke mekdi ke kfc ke kan.  Hihihi. Tu pasal aku tak kurus2. Asyik makan je. Lepak tasik pon makan. Cakap lepak tasik na cari kedamaian ketengan bagai lah. Tapi makan tetap taleh tinggalkan. Huh lansung tak feel kan. Hihihi. 




Haaa haritu pegi Tasik Titiwangsa taw. Tiap kali pegi KL, and after shoping and macam banyak lagik masa tak tahu na buat ape, place last yang aku terfikir is Tasik. Hoho. So at last pegi lepak tasik. Ishh Tasik lagik kannnnnnn. -.-'' 





Name die ayu. BFF aku
Weii budak kecikk
Thanx sebab selalu ade ntok aku time susah senang










And esok nya pulak, aku pegi Tasik lagikkk. Tasik Shah Alam pulak. Memang last week, my weekend aku diisi dengan lepak Tasik je. Terrrrrrrrrrrbaek lah kannnn. 





Kannnn. Memang tak sah kan kalo lepak tasik dengan tangan kosong mulut kosong. At least dapat minum air pon jadilah kan. Hihihi. 









Budak Amy
Thanx jugak kat kaw sebab susah senang dengan kaw kat Shah Alam ni
















Bye koranggggg  !!! :D



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...